Blog

De tijger op het werk: het dagboek van Ellen

Ellen heeft een kantoorjob en dus is er het gevaar dat ze in deze situatie heel vaak stilzit. Hoe probeert zij een gezond evenwicht te zoeken? Wat doet ze hier met de tips?

Fijn om te zien hoeveel extra stappen je zet als je niet voor de lift kiest.
Ellen

Dit is Ellen op het werk

“Ik heb een kantoorjob, maar ik deed het laatste jaar al veel pogingen om minder stil te zitten op het werk. Ik ga zo weinig mogelijk met de lift, probeer de statafels te gebruiken en loop rond als ik een telefoontje op de gsm krijg. Zo zit ik minder stil en stoor ik ook mijn collega’s niet tijdens het bellen.” 

Minder zitten op het werk

“Dat ik deze week een stappenteller draag, stimuleert om nog vaker de trap te nemen: het is fijn om te zien hoeveel extra stappen je op die manier zet."

"Samen lunchen met collega’s vind ik uiteraard ook een leuke tip om te testen. We spreken af om het tijdens de lunchpauze niet over het werk te hebben. En een korte wandeling na de middagpauze geeft extra energie."

"De tip om koffie te halen op een andere verdieping vind ik superleuk. Zo zie ik ook eens de collega’s van de andere verdiepingen. En de extra stappen staan erbij op de teller. Ik neem deze week ook maar een halve kan water ineens mee uit de koffiekamer: zo moet ik na een tijdje weer rechtstaan om bij te vullen."

"Ik test ook de tip uit waarbij je rechtstaat als je een mail krijgt van een bepaalde collega, maar die vind ik écht niet handig. En ik stoor er de collega’s mee. Nee, dat is zeker geen blijvertje.” 

Nieuwe levensstijl?

“Ik heb er plezier in om minder stil te zitten op het werk. En ik wil ook graag mijn collega’s motiveren. Collega’s die niet graag de trap nemen, probeer ik te overtuigen om mee te stappen als we naar beneden gaan. Dat lijkt mij al een goed begin. En misschien kunnen we elkaar op kantoor wat stimuleren om af en toe staand te werken? Een hele dag blijven neerzitten aan een flexibel bureau... Dat moet beter kunnen.”

* Minder zitten is een goed begin voor een globale gezonde levensstijl. Die bereik je door niet te roken, gezond en evenwichtig te eten, weinig te zitten en voldoende te bewegen.
* De Zittest van Partena Ziekenfonds werd ontwikkeld door de Universiteit Gent. Het begeleidingsplan stelde Partena Ziekenfonds op in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven. 

Zit jij te veel stil?

Minder zitten is makkelijker dan je denkt. Doe de test en wij helpen je uit je stoel!

Veel zitten is slecht voor de gezondheid

Waarom is stilzitten niet goed voor je?

Als je dagelijks urenlang en onafgebroken zit, en je benen stil houdt, dan gaat je lichaam in ‘slaapmodus’. Je bloed gaat trager stromen, je verbrandt minder vet, en je suikerspiegel gaat de hoogte in. Je concentratie gaat ook achteruit.  Ontdek hier wat te veel stilzitten met je doet. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena