Blog

Ben jij een stokstaartje? Zo blijf je goed bezig overdag of op het werk

Als stokstaartje breng jij nooit veel van je tijd overdag zittend door, bijvoorbeeld op het werk of bij je thuis. Doe zo voort! Deze kleine trucs en geheugensteuntjes blijven je vaak genoeg uit je stoel helpen.

Kom uit je bureaustoel

De gemiddelde Vlaamse bediende zit 70% van de werkuren stil. Als stokstaartje zit jij minder stil op het werk of overdag: goed gedaan!

Wist je dat genoeg beweging ook je concentratie en creativiteit verbetert? Door tijd te maken voor minder zitten en meer beweging op werkdagen, investeer je dus niet alleen in je gezondheid, maar ook in je eigen productiviteit.

Gezond overdag of op het werk 

Regelmatig afwisselen tussen zitten, staan en bewegen: dat is het geheim van een gezonde werk- of weekdag. Vooral je nek en rug zijn beter af als je je aan deze gezonde gewoonte houdt. 

Jouw tips

  • Weet je hoe goed je het doet? Heb je al bijgehouden hoeveel tijd je eigenlijk beweegt op een werkdag? Een stappenteller of activity tracker laat je perfect zien hoeveel je beweegt. Een ideale stimulans om op een ‘mindere’ dag een paar stappen extra te zetten om toch aan je gezonde totaal te komen.
  • Geheugensteuntjes: Verlies je op een drukke werkdag wel eens je goede gewoonte uit het oog? Maak reminders voor jezelf: kleef een post-it op je bureaustoel een herinnering in op je computer of GSM, of spreek op voorhand af voor een lunchwandeling met collega’s.
  • Gebruik een standing table: In de Partena Gezondheidsshop Shopavita koop je de handige standing desk van Jaswig met korting.
  • Actieve lunch: Grijp je lunchpauze minstens één of twee keer per week aan om een beetje extra te bewegen. Maak een wandeling in de buurt, of fiets een klein rondje om je spieren wat te trainen.
  • Schud koala’s, pinguïns en tijgers wakker: Welk beweegprofiel hebben je collega’s? Stimuleer ze om de Zittest te doen, en help je minder beweeglijke collega’s af en toe uit hun stoel. 

* Minder zitten is een goed begin voor een globale gezonde levensstijl. Die bereik je door niet te roken, gezond en evenwichtig te eten, weinig te zitten en voldoende te bewegen.
* De Zittest van Partena Ziekenfonds werd ontwikkeld door de Universiteit Gent. Het begeleidingsplan stelde Partena Ziekenfonds op in samenwerking met Vlaams Instituut Gezond Leven.

Zit jij te veel stil?

Minder zitten is makkelijker dan je denkt. Doe de test en wij helpen je uit je stoel!

Partena Gezondheidshop Zittest

shopavita.be

Minder zitten

Stappenteller, activity tracker, statafel of springtouw? Onze gezondheidsshop shopavita.be selecteerde voor jou producten op maat van een gezonder leven met minder stilzitten!

Bekijk in de shop

Ik zie je wel zitten...

Te veel stilzitten is niet goed voor je gezondheid. Zelfs als je daarnaast vaak sport. Weet jij of je te veel stilzit? Doe de Zittest en wij helpen je uit je stoel!

We zitten met een probleem

We zitten met een probleem

Blog 4 april 2017

Volwassenen zitten vandaag gemiddeld 8 uren per dag stil. Dat is niet goed voor de gezondheid. Je kunt te veel stilzitten ook niet zomaar ‘goedmaken’ met een paar uurtjes per week intensief sporten. Omdat veel stilzitten schadelijk is op zich. Wanneer zit je te veel stil? En wat kun je eraan doen? 

Wat is 'minder zitten' en 'genoeg bewegen'?

Wat is 'minder zitten' en 'genoeg bewegen'?

Blog 1 maart 2017

Wat is ‘minder’ zitten precies? Wanneer ben je goed bezig? En hoe vaak kun je beter wat intensiever bewegen, of sporten? Niets dan goed nieuws op dit front: kleine aanpassingen in je levensstijl maken snel een groot verschil voor je gezondheid. 

Veel zitten is slecht voor de gezondheid

Waarom is stilzitten niet goed voor je?

Als je dagelijks urenlang en onafgebroken zit, en je benen stil houdt, dan gaat je lichaam in ‘slaapmodus’. Je bloed gaat trager stromen, je verbrandt minder vet, en je suikerspiegel gaat de hoogte in. Je concentratie gaat ook achteruit.  Ontdek hier wat te veel stilzitten met je doet. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena