Blog

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met gratis begeleiding via e-mail, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Ik zie je wel zitten... 

Te veel stilzitten is niet goed voor je gezondheid. Zelfs als je daarnaast vaak sport. Weet jij of je te veel stilzit? Partena Ziekenfonds maakt je graag bewust van je zitgedrag. Welk beweegprofiel jij bent, ontdek je met de Zittest.

Gratis begeleidingsplan via e-mail

Maar er is meer: Partena Ziekenfonds helpt je ook graag weer uit je stoel. Met een gratis begeleidingsplan via e-mail, en met snelle beweegtips voor elke situatie in je leven. Minder stilzitten en meer bewegen is gelukkig makkelijker dan je denkt. Kleine aanpassingen in je levensstijl maken snel een groot verschil voor je gezondheid.

Schrijf in en ontvang:

  • 1 e-mail met meer info over jouw profiel.
  • 4 e-mails met handige tips & tricks voor minder stilzitten, op maat van je profiel.
  • Minder zitten en meer bewegen in 4 weken.

Inschrijven voor het begeleidingsplan doe je meteen na de Zittest. Zo stippelen we meteen een plan uit op maat van jouw beweegprofiel.

Een sms van je persoonlijke coach!

Extra steuntje in de rug nodig? Schrijf je in voor ons gratis begeleidingsprogramma via sms. Met 3 sms'en per week zorgt de Partena Beweegcoach ervoor dat blijven zitten geen optie is. Je krijgt in elke sms een haalbare beweegtip die weinig tijd kost.


Inschrijven
doe je ook na de Zittest. We bezorgen je zo een begeleidingsplan dat past bij je beweegprofiel.

Lees meer online

Alles wat je moet weten over gezond bewegen

Beweeg jij voldoende? In onze gratis gids kom je te weten of je wel voldoende beweegt en hoe je dat zo gezond mogelijk kan doen.

ebook gezond bewegen
 
* Minder zitten is een goed begin voor een globale gezonde levensstijl. Die bereik je door niet te roken, gezond en evenwichtig te eten, weinig te zitten en voldoende te bewegen.
De Zittest van Partena Ziekenfonds werd ontwikkeld door de Universiteit Gent. Het begeleidingsplan stelde Partena Ziekenfonds op in samenwerking met Vlaams Instituut Gezond Leven
Minder zitten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Ik zie je wel zitten...

Te veel stilzitten is niet goed voor je gezondheid. Zelfs als je daarnaast vaak sport. Weet jij of je te veel stilzit? Doe de Zittest en wij helpen je uit je stoel!

We zitten met een probleem

We zitten met een probleem

Blog 4 april 2017

Volwassenen zitten vandaag gemiddeld 8 uren per dag stil. Dat is niet goed voor de gezondheid. Je kunt te veel stilzitten ook niet zomaar ‘goedmaken’ met een paar uurtjes per week intensief sporten. Omdat veel stilzitten schadelijk is op zich. Wanneer zit je te veel stil? En wat kun je eraan doen? 

Wat is 'minder zitten' en 'genoeg bewegen'?

Wat is 'minder zitten' en 'genoeg bewegen'?

Blog 1 maart 2017

Wat is ‘minder’ zitten precies? Wanneer ben je goed bezig? En hoe vaak kun je beter wat intensiever bewegen, of sporten? Niets dan goed nieuws op dit front: kleine aanpassingen in je levensstijl maken snel een groot verschil voor je gezondheid. 

Veel zitten is slecht voor de gezondheid

Waarom is stilzitten niet goed voor je?

Als je dagelijks urenlang en onafgebroken zit, en je benen stil houdt, dan gaat je lichaam in ‘slaapmodus’. Je bloed gaat trager stromen, je verbrandt minder vet, en je suikerspiegel gaat de hoogte in. Je concentratie gaat ook achteruit.  Ontdek hier wat te veel stilzitten met je doet. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena