Blog

Wat als de hospitalisatieverzekering van je werkgever stopt?

De verplichte wettelijke ziekteverzekering betaalt steeds minder terug. Een hospitalisatieverzekering is dan ook geen overbodige luxe. Een collectieve hospitalisatieverzekering via je werkgever is natuurlijk zeer praktisch, maar wat doe je als je contract (onverwacht) stopt? 

Een collectieve hospitalisatieverzekering

Bij het afsluiten van je arbeidscontract kan het zijn dat je enkele extralegale voordelen krijgt, zoals een collectieve hospitalisatieverzekering. Je werkgever betaalt dan je hospitalisatieverzekering. Dit is uiteraard een mooi voordeel en waarschijnlijk zet je je lopende, persoonlijke hospitalisatieverzekering dan stop. Maar wat als je niet meer werkt voor die werkgever? Ben je dan nog wel verzekerd?

Wat gebeurt er als je stopt bij je werkgever?

Als je contract bij je huidige werkgever eindigt kan je ervoor kiezen om de collectieve hospitalisatieverzekering op individuele basis voort te zetten. Je kan ook overstappen naar een andere verzekeraar, maar dan moet je opnieuw een medische vragenlijst invullen en bestaat de kans dat je een hogere maandelijkse bijdrage moet betalen omdat je dan al wat ouder bent.

Om dit te voorkomen bieden we bij Partena de mogelijkheid aan om de Hospitalia Continuïteit af te sluiten. Je bent er dan van verzekerd dat je geen medische vragenlijst hoeft in te vullen en dat je maandelijkse bijdrage gelijk blijft aan het bedrag dat je betaalde voor je oorspronkelijke hospitalisatieverzekering op het moment van aansluiten. Bovendien profiteer je dankzij de Hospitalia Continuïteit van een aantal andere voordelen. Download ook onze handige gids over hospitalisatieverzekeringen.

Zekerheid met Hospitalia Continuïteit

De Hospitalia Continuïteit is eigenlijk een soort van wachtpolis voor mensen met een collectieve hospitalisatieverzekering. Als deze stopgezet wordt, bijvoorbeeld wegens ontslag of pensioen, dan kun je opnieuw overschakelen naar een volwaardige hospitalisatieverzekering bij Partena Ziekenfonds.

Maandelijks betaal je een kleine bijdrage voor deze verzekering, maar zij biedt wel enkele garanties:

  • Zonder wachttijd: Als je opnieuw een hospitalisatieverzekering afsluit geldt er een wachttijd van zes maanden. Deze wachttijd vervaltechter als je bent aangesloten bij Hospitalia Continuïteit. Wil je nadat de hospitalisatieverzekering van je werkgever is stopgezet graag overschakelen naar de Hospitalia of Hospitalia Plus, geef ons dan gewoon een seintje!

  • Zonder een nieuwe medische vragenlijst: Als je tijdens de periode dat je aangesloten bent bij Hospitalia Continuïteit ziek wordt, kan dit niet meegerekend worden als een mogelijke beperking bij het afsluiten van je nieuwe hospitalisatieverzekering.

  • Zonder leeftijdstoeslagJe maandelijkse bijdrage voor onze hospitalisatieverzekering is afhankelijk van de leeftijd die je hebt op het moment dat je je aansluit. Hoe ouder je bent, hoe hoger je bijdrage. Indien je je niet aansluit bij Hospitalia Continuïteit en je na je 46ste opnieuw een hospitalisatieverzekering wilt afsluiten, kom je in een hogere bijdragecategorie terecht. Dit kan tot wel 70% verschillen!

Hospitalia Continuïteit aanvullend op de hospitalisatieverzekering van je werkgever

Naast de bovenstaande garanties, biedt de Hospitalia Continuïteit ook een aantal extra voordelen. Het is mogelijk dat je bij een collectieve hospitalisatieverzekering een franchise moet betalen. Dit wil zeggen dat je per kalenderjaar bijvoorbeeld de eerste 150 euro aan opnamekosten zelf moet betalen. Indien je ook over Hospitalia Continuïteit beschikt, krijg je van deze franchise tot wel 50 euro per opnamedag terug.

Ook krijg je voor ziekenhuiskosten die niet gedekt worden door je groepsverzekering een terugbetaling van maximaal 50 euro bij een daghospitalisatie in België of bij een ziekenhuisopname in een Belgisch of buitenlands ziekenhuis.

Zoals je hierboven las, zijn er tal van voordelen verbonden aan de Hospitalia Continuïteit. Twijfel je nog? Ontdek ons aanbod aan hospitalisatieverzekeringen en kies zelf welke verzekering het beste bij jou past!

Alles wat je moet weten over hospitalisatieverzekeringen

Heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? In onze gratis gids kom je er alles over te weten.

 

 


Hospitalisatieverzekering werkgever

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk
ziekenfonds dat bereikbaar is, waar en wanneer het jóu past!


Hoe klant worden Bereken je bijdrage
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena