Blog

Wachtpolis Hospitalia Continuïteit: je vangnet als de hospitalisatieverzekering van je werk wegvalt

Een operatie, een bevalling, hospitalisatie bij ziekte … De kans dat je gezin met een ziekenhuisopname te maken krijgt, is groot. De kosten lopen dan al snel hoog op, dus is een hospitalisatieverzekering geen overbodige luxe. Veel mensen krijgen er eentje cadeau van het werk. Beslist interessant, ook voor je partner en/of kinderen. Maar wat als de hospitalisatieverzekering van je werkgever stopt, bijvoorbeeld bij ontslag of je pensioen?

De wet-Verwilghen al horen vallen?

Om een zekere bescherming te bieden, bestaat er de wet-Verwilghen (sinds 2007). Die geeft je als werknemer het recht om bij het verlies van je collectieve hospitalisatieverzekering, om gelijk welke reden, je polis individueel voort te zetten.
 
Maar dat is niet altijd evident. Ga je bijvoorbeeld op je 65ste met pensioen en besluit je de hospitalisatieverzekering van je werkgever op individuele basis voort te zetten? Dan riskeer je peperdure premies ... Om dit te voorkomen, biedt Partena Ziekenfonds een voordelige ‘wachtpolis’: Hospitalia Continuïteit. Je bent dan zeker dat je geen medische vragenlijst hoeft in te vullen de dag dat je met pensioen gaat. Meer nog: je maandelijkse bijdrage is dezelfde als iemand die al heel zijn leven Hospitalia Plus geniet. Je krijgt geen enkele bijpremie aangerekend, waardoor je zeer lage premies betaalt. Bovendien geniet je met Hospitalia Continuïteit nog een aantal andere voordelen.

En wat met de kinderen?

We baseren ons steevast op de medische vragenlijst, die destijds opgesteld is bij Hospitalia Continuïteit. Hoe jonger je bent bij de aansluiting, hoe grote de de kans dat die lijst quasi blanco zal zijn. Onder meer daardoor zal je dat een voordelige verzekering opleveren.
Gert Hosselaer, management expert sales bij Partena Ziekenfonds
Je kroost kan tot de 25ste verjaardag onder de hospitalisatieverzekering van je werkgever vallen. Weliswaar op voorwaarde dat je kind recht heeft op kinderbijslag. Daarna biedt Partena Ziekenfonds je zoon of dochter de mogelijkheid de verzekering individueel voort te zetten, eveneens zonder vragenlijst of medische formaliteiten én zonder wachttijd. 

“Sowieso is het altijd interessant om kinderen zo vroeg mogelijk in te tekenen op Hospitalia Continuïteit. Je kunt later immers onbeperkt switchen naar Hospitalia of Hospitalia Plus. Mocht dus je kind op latere leeftijd een ernstige ziekte krijgen, baseren we ons steevast op de medische vragenlijst, destijds opgesteld bij Hospitalia Continuïteit. En die lijst zal meer dan waarschijnlijk blanco zijn, en dus een voordelige verzekering opleveren”, aldus Gert Hosselaer, management expert sales bij Partena Ziekenfonds.

Besluit - een lonend trucje ter illustratie. 

Stel dat je een hospitalisatieverzekering hebt lopen bij je werkgever. Op je 40ste beslis je een wachtpolis (Hospitalia Continuïteit) te openen, dan kun je op je 65ste een individuele polis (Hospitalia of Hospitalia Plus) afsluiten, die dankzij je wachtpolis 70% goedkoper is. Hoe eerder je intekent op je wachtpolis, hoe lager de toekomstige premie voor je individuele hospitalisatieverzekering.

Een hospitalisatieverzekering beschermt je tegen hoge kosten bij een operatie, bevalling of ziekenhuisopname. Als onafhankelijk ziekenfonds en expert in gezondheidszorg is het immers ons doel niet om winst te maken, maar wel bescherming te bieden aan een voordelige prijs. Heb je nog vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? Neem dan contact met ons op en vraag vrijblijvend advies.
Wachtpolis

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Ik verwacht dat mijn hele gezin op elk moment even goed verzekerd is

Ik verwacht dat mijn hele gezin op elk moment even goed verzekerd is

Blog 27 juni 2019

Als je via je job mensen ziet die geldproblemen krijgen wegens ziekte, dan weet je dat je best goed verzekerd bent. Dankzij Hospitalia Continuïteit blijven Ilse en haar man levenslang betaalbaar verzekerd tegen ziekenhuiskosten, ook bij een jobwissel, en na hun pensioen. En hun kinderen stapten voordelig over op Hospitalia Plus als ze op eigen benen gingen staan.

Ik verwacht later gewoon gerust te kunnen zijn

Ik verwacht later gewoon gerust te kunnen zijn

Blog 24 juni 2019

Als je loopbaan in volle ontwikkeling is, is het fijn om wat extra zekerheid achter de hand te houden. Dankzij wachtpolis Hospitalia Continuïteit is Maarten nu al extra beschermd tegen hoge ziekenhuiskosten, bovenop de verzekering via z'n werkgever. En hij blijft ook later gegarandeerd betaalbaar verzekerd, bij een jobwissel, en zelfs na z'n pensioen.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena