Blog

Waarom bewegen?

Iedereen weet dat beweging belangrijk is voor je gezondheid. Tot actie overgaan is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Een drukke job, het gezinsleven, of gewoon... moe? Er zijn heel wat redenen waarom je het niet zou doen. Wij geven jou graag enkele goede redenen om wél te bewegen. 

5 redenen om te bewegen

 1. Om meer energie te hebben
  Bewegen vraagt veel minder energie dan we denken, en geeft ons net meer energie! Door te bewegen, worden feel good-hormonen (serotonine en endorfine) gestimuleerd. Door die hormonen krijg je een prettig gevoel. Na een uurtje sporten ga je goed gezind terug naar huis en heb je de hele avond nog energie over.
 2. Om te ontstressen
  Uit onderzoek blijkt dat mensen met een depressie er sneller op vooruitgaan als ze vaak bewegen. Cortisol, het stresshormoon dat gedurende de hele dag aangemaakt wordt, kan alleen door een fysieke actie afgebroken worden. Als je onvoldoende beweegt, blijft dit hormoon in je lichaam, wat je humeur negatief beïnvloedt. Bewegen is dus de boodschap! 
 3. Om er goed uit te zien en je zo te voelen
  Sport is goed voor je lichamelijke conditie en je mentale gezondheidstoestand. Regelmatig bewegen doet ook je vetpercentage drastisch dalen, wat je figuur zeker ten goede komt.
 4. Om het risico op bepaalde ziektes in te perken
  Bewegen hoort bij een gezonde levensstijl, daar bestaat geen twijfel over. Te weinig beweging kan een belangrijke risicofactor vormen voor het krijgen van bepaalde ziektes zoals diabetes, kanker, hart- en vaatziekten, osteoporose, …
 5. Om weerstand op te bouwen
  Er zijn verschillende manieren om je weerstand te verhogen. Één daarvan is voldoende beweging en sport. Daarnaast zijn ook goede voeding, voldoende rust en hygiëne cruciale factoren om je weerstand te verbeteren

Waarom wil jij bewegen?

Heb je last van stress? Begin je bij elke inspanning te puffen? Heb je een gezond gewicht en wil je dit behouden? Wil je zelf je gezondheid in handen nemen? Of wil je kilootjes verliezen? 

Ontdek voor jezelf waarom jij wilt bewegen, stel voor jezelf een haalbaar doel op en houd dit voor ogen wanneer je over gaat tot actie.

 Beweeg jij voldoende? Ontdek alles over gezonder leven dankzij gezonde voeding en eten in onze gids.

TIP ! Weet dat Partena je hierbij ondersteunt en je kan rekenen op een aantal terugbetalingen.   

 

 
sportiviteit

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

30 minuten per dag bewegen: top! 

30 minuten per dag bewegen: top! 

Blog 1 september 2015

30 minuten per dag bewegen aan een matige intensiteit heeft een gunstig effect op je gezondheid. Veel mensen weten het, te weinig mensen doen het... We helpen je om je hierop voor te bereiden en over te gaan tot actie!

Laat je kind bewegen!

Laat je kind bewegen!

Blog 4 november 2018

Een onderzoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven toonde aan dat Vlaamse kinderen gemiddeld 6 à 9,5 uur al zittend doorbrengen. Dat komt neer op maar liefst 50% tot 80% van hun wakkere tijd. Al dat zitten op tijd en stond doorbreken is essentieel om gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena