Blog

Voordelen voor 65-plussers

Je krijgt tal van voordelen vanaf je 65 jaar bent. Sommige zijn gekend, voor andere moet je al een echte speurneus zijn om ze weten te vinden. Partena Ziekenfonds helpt je een handje.

Op reis

Reis je graag? Ga je binnenkort op reis? Heb je al goed uitgedokterd van welke kortingen je als 65-plusser kunt genieten in het land van bestemming? Informeer je goed op voorhand via je reisbureau, via internet of sluit je aan bij een vereniging waar je dergelijke informatie met anderen kunt delen. Een goed voorbeeld hiervan is Wegwijzer. Meer info vind je op www.wegwijzer.be.

Reizen in het binnenland

Voor 5,30 euro reis je het land door met de trein. Kies voor het seniorenbiljet van de NMBS. Let wel, je mag op weekdagen niet reizen voor 9u 's morgens en het biljet is niet geldig tijdens het weekend in juli en augustus.  Je kunt ook gratis reizen met bus en tram in Vlaanderen dankzij de Omnipas 65+ van De Lijn.

Verzot op cultuur

Vanaf 55 jaar geniet je van cultuurkorting. Vroeger had je hiervoor een Plus-3-pas nodig, maar die bestaat niet meer. Nu kun je op enkel vertoon van je identiteitskaart je korting krijgen. Deze korting is op de meeste plaatsen al ingeburgerd. Vraag ernaar wanneer je naar een concert, toneel of kunsttentoonstelling gaat.

Voordelen volgens postcode

Surf naar www.rechtenverkenner.be. Geef rechtsboven je postcode in en ontdek alle mogelijke kortingen die je kunt genieten: van verbouwingen aan je huis tot een persoonlijk alarmsysteem. 
65-plus voordelen

Gerelateerde categorieën

Waar ga je naartoe? 

Onze tool vertelt je welke
vaccins en documenten
je nodig hebt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena