Blog

Bevalling in het ziekenhuis: de voordelen van een hospitalisatieverzekering

Beslis jij om in het ziekenhuis te bevallen? Weet dan dat het belangrijk is om je vooraf tijdig aan te sluiten bij een hospitalisatieverzekering. Dankzij Hospitalia of Hospitalia Plus hoef je je geen zorgen te maken over de ziekenhuiskosten. 

Wanneer je zwanger bent kun je ervoor kiezen om thuis of in een ziekenhuis naar keuze te bevallen. Het is belangrijk dat je alvorens je zwanger bent nadenkt over de hospitalisatieverzekering die het beste bij jou past. Als je kiest voor een ziekenhuisbevalling, moet je je ook bewust zijn van de kosten die daarmee gepaard gaan. Daar kan je je voor verzekeren. Bij Partena Ziekenfonds heb je daarvoor keuze uit Hospitalia of Hospitalia Plus. Zoals de naam doet vermoeden is Hospitalia Plus een meer uitgebreide hospitalisatieverzekering. Wij geven telkens aan wat het verschil is tussen beide verzekeringen. Je leest er meer over in onze gratis infogids.

Voordelen van bevallen in het ziekenhuis 

Wil je graag meer weten over je zwangerschap? Schrijf je in voor onze zwangerschapsnieuwsbrieven.

Kamer

In België heb je tijdens je ziekenhuisopname de keuze uit een eenpersoonskamer, tweepersoonskamer of een gemeenschappelijke kamer. Als je voor deze eerste kiest moet je steeds rekening houden met honorariumsupplementen. Wanneer je kiest voor een tweepersoons- of gemeenschappelijke kamer wordt bij beide verzekeringen een integrale terugbetaling van de werkelijke kosten voorzien. Het grote verschil bij Hospitalia Plus schuilt in het feit dat er geen grensbedrag is, hierdoor hoef jij je dus niet langer zorgen te maken over de ziekenhuisfactuur. Het grote voordeel aan deze hospitalisatieverzekering is dat je ook probleemloos op een eenpersoonskamer kan verblijven. Zo kan jij ongestoord genieten van je eerste dagen met je baby

Voordelen buiten het ziekenhuis 

Kinderopvang 

Wanneer je reeds mama bent, wordt er dankzij beide hospitalisatieverzekeringen ook gedacht aan je andere kinderen. Wanneer jij in het ziekenhuis verblijft tijdens je bevalling, zorgen wij voor de oppas gedurende een aantal dagen. Ook bij onvoorziene omstandigheden zoals een onverwachte ziekenhuisopname van één van de ouders terwijl de andere moet werken, hoef jij je dankzij Hospitalia of Hospitalia Plus geen zorgen te maken over je kinderen. De voorwaarde die hier geldt is dat je kinderen tussen 3 maanden en 14 jaar oud zijn. 

Perinatale kinesitherapie 

Perinatale kinesitherapie is de overkoepelende naam voor alle zorg die je zowel voor als na je bevalling kunt krijgen bij je kinesist. Als je bent aangesloten bij Hospitalia kun je rekenen op 9 tot 18 sessies en 90 dagen na je opname rekenen op een gedeeltelijke terugbetaling. Met Hospitalia Plus heb je als kersverse mama recht op een terugbetaling, in de 30 dagen voor je opname en tot 180 dagen na je opname, tot een maximum van 45 sessies. Daarbovenop worden consultaties bij je gynaecoloog één maand voor en 3 maanden na de bevalling terugbetaald. 

Kraamzorg 

Na je bevalling wil je ongetwijfeld alle tijd van de wereld doorbrengen met je kleintje. De zorg voor een baby eist heel wat energie. Daarom zorgt Partena Ziekenfonds dankzij kraamzorg dat jouw dagdagelijkse verplichtingen wat draagbaarder worden. Zo helpen onze gespecialiseerde kraamverzorgsters je met koken, wassen, strijken of boodschappen doen. Ook wanneer je even tijd voor jezelf wilt nemen, kunnen zij een oogje in het zeil houden en de nodige verzorgingen aan jouw baby geven. Mama’s krijgen bij Partena Ziekenfonds een terugbetaling voor kraamzorg van 5 euro per uur, met een maximum bedrag van 150 euro per jaar (of maximum 30 uur). Wanneer je voor kraamzorg  kiest na de bevalling, voorziet Hospitalia Plus een bijkomende tegemoetkoming. 

Voordelen voor jouw baby 

Wist je dat wanneer je bij Hospitalia of Hospitalia Plus bent aangesloten, je pasgeboren baby ook meteen kan worden ingeschreven? Dit kan dan zonder wachttijd en zonder medische vragenlijst. Voor meer informatie kun je steeds terecht bij onze klantenadviseurs . 

Wil je een meer gedetailleerd overzicht van de verschillen tussen Hospitalia en Hospitalia Plus? 
Ontdek Hospitalia
Ontdek Hospitalia Plus

Wat met een thuisbevalling? 

Uiteraard heb je ook de keuze om voor een thuisbevalling te kiezen. Ook daarin komen de hospitalisatieverzekeringen van Partena Ziekenfonds tussen. Hospitalia betaalt €200 terug. Wanneer je je aansluit bij Hospitalia Plus geniet je van een tussenkomst van €500 bij een thuisbevalling. 

Alles over je zwangerschap

Zwanger, of net bevallen? Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van Partena Ziekenfonds: je ontdekt hoe je baby groeit, wat je moet regelen, en wat Partena voor jou doet.


 


Ziekenhuisbevalling

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Hospitalisatieverzekering Hospitalia

De hospitalisatie-verzekeringen van Partena beschermen je tegen hoge kosten bij een ziekenhuisopname. Kies voor een pakket uit onze Hospitalia-verzekeringen op maat van jouw behoeften.

Kraamzorg

Kraamzorg

Onze professioneel opgeleide kraamverzorgsters en vroedvrouwen bieden kraamzorg aan huis voor het gezin en de pasgeboren baby, zowel voor en na de geboorte.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Zwanger

Zwangerschap: de eerste symptomen

Wat zijn de eerste tekenen of symptomen die in die richting van zwangerschap wijzen? En wat doe je als de urinetest positief is? Gelukkig sta je er niet alleen voor. Hieronder vind je een checklist die je wegwijs maakt tijdens je prille zwangerschap.

Gezinssituatie

Is je gezinssituatie belangrijk voor de keuze van je ziekenfonds?

De keuze van een ziekenfonds krijg je vaak van kinds af mee. Zij hebben lang geleden een keuze gemaakt, die op hun beurt meestal ook gebaseerd is op de keuze van hun ouders. Je merkt het, een ziekenfonds is een traditie die generaties lang wordt doorgegeven. Maar is dat ziekenfonds wel het meest geschikte voor jou?

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk
ziekenfonds dat bereikbaar is, waar en wanneer het jóu past!

Hoe klant worden Bereken je bijdrage
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena