Blog

Tips van de diëtist

We gaan vaak naar een diëtist als we wat kilootjes willen verliezen. Maar een diëtist helpt je niet alleen om te vermageren. Ook voor gezond en evenwichtig voedingsadvies kun je bij een diëtist terecht.

7 gezonde tips

  • Drink voldoende water en andere gezonde dranken. Start en eindig de dag bijvoorbeeld met een glas water. Wissel water af met thee, groentesappen of groentesoepen.
  • Begin je dag met een gezond, evenwichtig en vezelrijk ontbijt. Het is de eerste belangrijke energiebron van de dag die zorgt dat je minder snel toegeeft aan ongezonde snacks.
  • Eet twee gezonde tussendoortjes zoals fruit, gedroogde vruchten en noten en voorkom zo energiedips. Probeer suikers en kunstmatige zoetstoffen zoveel mogelijk te mijden.
  • Zorg voor voldoende variatie in je weekmenu. Eet minstens vijf kleuren per dag. Zorg dat je bord voor de helft uit groenten bestaat en voor de rest uit eiwitten zoals vis, mager vlees en eieren, volkoren graanproducten en vetten.
  • Eet dagelijks superfoods zoals donkere bessen, broccoli, kurkuma, knoflook, ... Ze helpen je te beschermen tegen tal van ziekten en zijn de allerbeste anti-aging middelen.
  • Breng beweging in je leven. Dagelijks een half uurtje bewegen volstaat. Je hartritme en ademhaling versnellen is al voldoende.
  • Zondigen mag. Ga voor de 80-20 regel: 80% gezond en 20% persoonlijke verwennerijen.

Krijg meer terugbetaald dankzij Medicalia

De verzekering Medicalia betaalt 75% van de kosten voor diëtiek terug. Je kunt tot 600 euro per verzekerde en per aansluitingsjaar terugbetaald krijgen. Lees hier ook meer over de wettelijke terugbetaling voor diëtiek.

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in onze gratis gids.

ebook gezond eten

Dieet tips

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Eet je stressvrij

Eet je stressvrij

Blog 3 november 2015

Stress heeft een duidelijke invloed op ons lichaam. Maar wist je dat de juiste voeding ook heel wat invloed heeft op stress? Neem onze tips door en voel zelf het verschil! Probeer elke dag van de week een tip uit en neem ze zo geleidelijk aan op in je dagelijkse patroon.

Voedingswaarde

Voedingswaarde

Blog 10 september 2015

Etiketten op voedingsproducten kunnen soms nogal onoverzichtelijk en bombastisch overkomen. Toch is het belangrijk om te weten wat erop vermeld staat en het etiket op een juiste manier te kunnen interpreteren.

Mijn gezond gewicht

Mijn gezond gewicht

Blog 6 september 2015

Door je buikomtrek te meten en je Body Mass Index uit te rekenen, kun je ontdekken of jij een gezond gewicht hebt. Maar hoe doe je dit precies?

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena