Blog

Tips om fit te blijven tijdens de examens

Ook tijdens de examens kun je een gezonde geest in een gezond lichaam blijven. Een halfuurtje bewegen kan al zorgen voor een Met deze tips help je je lichaam fit te houden tijdens de afmattende examenperiode.

Omgeving

  • Zorg voor een rustige kamer met voldoende verluchting. Extra zuurstof helpt om helder te denken. 
  • Zorg dat er niet te veel elementen zijn die je aandacht kunnen afleiden. Zet de computer en de televisie uit tijdens het studeren.

Voeding

  • Begin met een fris hoofd en neem altijd een gezond ontbijt. Het ontbijt is je belangrijkste brandstof om de voormiddag door te komen. 
  • Neem een lichte maaltijd met een paar gezonde tussendoortjes. Een zware maaltijd ligt letterlijk op je maag, waardoor je je niet goed kunt concentreren.
  • Zet tijdens het studeren een fles water naast je. Zo vergeet je niet te drinken in het heetst van de strijd.

Koffie

Koffie en cola mogen, maar overdaad schaadt. Een goed werkschema en voldoende nachtrust moeten ervoor zorgen dat je geen liters koffie hoeft te drinken. 

Helemaal uit den boze zijn zogenaamde pepmiddelen. Het zijn energiedrankjes die je zogezegd een boost geven. Ze helpen echter niet om je geheugen te trainen. Bovendien kan het gebruik ervan leiden tot gevaarlijke gevolgen.

Nachtrust

Zorg dat je voldoende rust hebt: ga op tijd slapen en zorg voor regelmaat. Leg die boeken een uurtje voor je gaat slapen opzij en doe nog iets rustig. Gun jezelf en je geest voldoende ontspanning.

Beweging

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Ga fietsen, lopen, voetballen of loop een ommetje. Het maakt je hoofd terug leeg en het is goed voor je bloedcirculatie.

Morgen begin ik!

Iedereen heeft weleens last van uitstelgedrag, maar het is behoorlijk hinderlijk wanneer je je examens wilt voorbereiden. Met wat zelfdiscipline en de volgende tips kun je aan de slag: 

  • Verban iedere afleiding van je werkplek: geen radio, geen televisie, geen gsm. Laat je mailbox niet openstaan en gooi spelletjes voor een tijdje van je computer.
  • Houd op jezelf te vertellen hoe lastig of saai die taak wel is en begin er gewoon aan.
  • Focus je in moeilijke momenten op je beloning. Denk maar even aan je knappe schoolresultaten of aan het rustige moment dat je gaat hebben net vóór je examens omdat je alles al eens gedaan hebt.
  • Maak je plannen concreet. Zet de lastige taken mee in je werkschema.

TIP! Weet dat Partena je hierbij ondersteunt en dat je kunt rekenen op een aantal terugbetalingen

Alles wat je moet weten over gezond bewegen

Beweeg jij voldoende? In onze gratis gids kom je te weten of je wel voldoende beweegt en hoe je dat zo gezond mogelijk kan doen.

ebook gezond bewegen
Fit tijdens de examens

Gerelateerde categorieën

Dossier kinderen en jongeren

Heb jij een baby, peuter, kleuter, kind of tiener in huis? Bekijk onze info en voordelen voor ouders.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gezond de examens door

Gezond de examens door

Blog 31 oktober 2015

Tijdens de examens zitten studenten constant met de neus in de boeken. Voor een optimale blok- en examenperiode mag het belang van gezonde voeding en beweging niet onderschat worden.

Blijf kalm tijdens het studeren

Blijf kalm tijdens het studeren

Blog 26 oktober 2015

Honderden pagina’s die in je hoofd geprent moeten worden, tientallen boeken die je moet verstaan, … Hoe doe je dat? Ieder heeft zijn/haar eigen methodes om te studeren. Maar wat zijn de algemene richtlijnen?

Start van de blokperiode

Start van de blokperiode

Blog 27 augustus 2015

Hoe studeer je best en hoe verhoog je je slaagkansen? Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen routines en gewoontes als het gaat om de perfecte studiemethode. We geven een aantal tips die iedereen kunnen helpen.

Ontdek meer over kinderen en jongeren

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena