Blog

Thuis sporten calorieen verbranden tijdens het huishouden

Boodschappen doen, dweilen, de was doen, het bed opmaken: dagelijks roept het huishouden om jouw aandacht. Zie jij daar ook telkens tegen op? Dan is er goed nieuws, want met al dat schoonmaken verbrand je heel wat calorieën. Thuis sporten hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn!

Thuis calorieën verbranden

Vaak denken we - onterecht - dat als je calorieën wilt verbranden, je zware sportoefeningen moet doen. Wat wel waar is: hoe zwaarder de oefeningen, hoe meer calorieën je verbrandt. Onderstaande tabel geeft een overzicht van hoeveel calorieën je gemiddeld elimineert per uur per taak:*

Kort door de bocht: hoe fanatieker je schoonmaakt, hoe meer calorieën je zal verbanden. Dus vanaf nu geen excuses meer om thuis niet te sporten!

Huishoudelijke taak

 
Aantal calorieën per uur 
Koken 136
Bed opmaken met verse lakens 136
Strijken 137
De was doen

146

Afwassen 160
Afstoffen 170
Stofzuigen  250
Ramen poetsen  300
Dweilen  312
Badkamer poetsen  400

Ontdek hier of jij dagelijks genoeg beweegt! 

Thuis sporten: sportieve tips

Een plattere buik? Een goede conditie opbouwen? Al deze oefeningen om terug in conditie te geraken doe je gewoon thuis. Driemaal per week thuis sporten is ideaal. Zo is bijvoorbeeld touwtjespringen de beste workout. Je traint er niet enkel je onderlichaam mee, maar ook je armen, buikspieren en schouders. In no-time heb je een strakker lichaam en je werkt tegelijkertijd aan je uithoudingsvermogen.

Wil je ook graag thuis sporten? Lees dan hier onze andere tips.

Blijf thuis in vorm met een gymbal

Met een fitnessbal of gymbal train je heel wat spieren, maar vooral voor het versterken van de buikspieren, dijbenen en billen is het een ideaal hulpmiddel. Vraag advies in de winkel voor een gymbal op jouw maat. Begin met een zachte bal en pomp bij naarmate je spierkracht vordert.

Klaar voor die platte buik? Go!

Ontdek hier hoeveel calorieën je met andere activiteiten verbrandt.

* De calorieën die je kunt verbranden in onderstaand overzicht zijn gebaseerd op een volwassen vrouw tussen de 65 en 70 kilo.

Alles wat je moet weten over gezond bewegen

Beweeg jij voldoende? In onze gratis gids kom je te weten of je wel voldoende beweegt en hoe je dat zo gezond mogelijk kan doen.

 Gezond bewegen

 

Oefeningen thuis

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

We zitten met een probleem

We zitten met een probleem

Blog 4 april 2017

Volwassenen zitten vandaag gemiddeld 8 uren per dag stil. Dat is niet goed voor de gezondheid. Je kunt te veel stilzitten ook niet zomaar ‘goedmaken’ met een paar uurtjes per week intensief sporten. Omdat veel stilzitten schadelijk is op zich. Wanneer zit je te veel stil? En wat kun je eraan doen? 

Daarom is je bureaustoel een slechte vriend

Daarom is je bureaustoel een slechte vriend

Blog 1 maart 2017

Heb je soms last van rug- of nekpijn? Tijdens het werk, of zelfs daarbuiten? Veel kans dat het een gevolg is van te veel stilzitten op het werk, of tijdens de dag. En heb je het druk, dan eet je misschien je boterhammen op aan je bureau? Daar is je maag-darmstelsel dan weer niet zo blij mee.

Een stappenteller kopen: waarom is dit een goed idee?

Een stappenteller kopen: waarom is dit een goed idee?

Blog 21 december 2016

Goede voornemens om meer te gaan bewegen? Top! Je hoeft niet meteen een fitnessabonnement te kopen of je in te schrijven voor de eerstvolgende marathon. Meer wandelen, de trap nemen in plaats van de lift of te voet inkopen doen, is al een goede eerste stap. Een stappenteller zal dit alleen maar leuker én uitdagender maken.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena