Blog

Tandprothese: een kleine prijs voor een mooie glimlach

Wil je weer met een stralende glimlach door het leven gaan? Dan is een tandprothese misschien een goede oplossing. Door de prijs van een tandprothese moet je je alleszins niet laten tegenhouden. Partena Ziekenfonds betaalt tot wel 80% van de prijs van je tandprothese terug!

Een gezond gebit is heel belangrijk. Plan dus jaarlijks een tandartsbezoek en laat naar je tanden kijken. Als je elk jaar naar de tandarts gaat, zul je ook geen bijkomende kosten moeten betalen het jaar volgend op je vorige bezoek.

Wat is een tandprothese?

Bij het verlies van één of meerdere tanden wordt meestal een tandprothese aangeraden. Dan worden de verloren tanden vervangen door kunsttanden of valse tanden. Tegenwoordig zie je haast het verschil niet meer tussen een kunsttand en een natuurlijke tand. Met een tandprothese kom je weer voor de dag met een stralende glimlach! Download ook onze handige gids over orthodontie en tandcorrecties.

Een tandprothese vs. een tandimplantaat

Bij een tandimplantaat worden de wortels van de tand vervangen en bij een tandprothese worden de tandkronen vervangen. Een tandprothese kan vervolgens bevestigd worden op de tandimplantaten. Deze dienen dan als steun, verankering of stabilisatie van de tandprothese.

Verschillende soorten tandprothesen

Er zijn verschillende soorten tandprothesen. Welke tandprothese je kunt kiezen, hangt uiteindelijk af van je resterende tanden en de eventuele aanwezigheid van tandimplantaten. Indien je verschillende opties hebt, zal waarschijnlijk het comfort en de prijs van de tandprothese je uiteindelijke beslissing bepalen.

  • Vaste tandprothesen

  • Kronen
  • Brug
  • Uitneembare tandprothesen
  • Plaatprothese: de valse tanden zijn opgesteld op een kunstharsplaat.
  • Skeletprothese: de tanden zijn opgesteld op een metaalframe. Deze prothese is compacter, sterker en comfortabeler.
  • Overkappingsprothese: Onder de prothese zitten nog twee of meerdere eigen tanden of implantaten die overkapt zijn met een metalen kroon om zo extra stabiliteit aan de tandprothese te verlenen. 
Indien je twijfelt over welke tandprothese precies bij jou past, vraag dan zeker raad bij je tandarts. Samen kunnen jullie op zoek gaan naar de beste oplossing!

Onderhoud tandprothese

Als je je tandprothese goed onderhoudt, kun je er sowieso jaren mee verder. Een goed onderhoud begint bij een goede mondhygiëne.

  1. Reinig goed tussen de tanden. Dit kan met een tandenstoker, maar ook met interdentale borsteltjes. Indien de ruimte te klein is voor een tandenstoker of interdentale borstels, kun je opteren voor floss.
  2. Poets ze goed! Uiteraard twee keer per dag, liefst met een elektrische tandenborstel.
  3. Ga regelmatig naar je tandarts voor een controle. Hoe vaak dat moet gebeuren, spreek je best af met hem/haar.

Tandprothese tot 80% terugbetaald door Partena Ziekenfonds

Verzorg je je tanden goed en laat je ze jaarlijks nakijken door de tandarts? Dan beloont Partena Ziekenfonds je als je toch in de problemen komt. Met een terugbetaling tot 80% van de kostprijs van je tandprothese, brug, kroon of implantaat, tot 1.250 euro per persoon per jaar. Dankzij Dentalia Plus, de tandverzekering die je heel wat kopzorgen bespaart. Laat je dus niet afschrikken door de prijs van een tandprothese!  Lees hier ook meer over de wettelijke terugbetaling voor tandprothesen.

Alles wat je moet weten over tandcorrecties

Ontdek waarom een gezond gebit belangrijk is in onze gratis gids met alle informatie over orthodontie en tandcorrecties!

 

Tandprothese prijs
Waarom Dentalia Plus

Waarom Dentalia Plus?

Video

Geniet met Dentalia Plus van terugbetalingen tot 1.250 euro per persoon per jaar! Onze medewerker vertelt je meer.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Gerelateerde categorieën

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Voordelen Dentalia plus

Hoe Dentalia Plus jouw gezin helpt de kosten onder controle te houden

Hoewel een bezoek aan de tandarts jaarlijks verplicht is, kan het zijn dat iemand uit jouw gezin meer tandzorg nodig heeft. Denk maar aan een beugel, een implantaat of een aandoening waarbij je een ingreep moet ondergaan? Bij al deze tandzorgen hoort uiteraard ook een heus prijskaartje. Een tandartsverzekering beschermt je tegen hoge kosten.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena