Blog

Start met wandelen: zo zet jij 10.000 stappen per dag

Het is wetenschappelijk bewezen dat je jouw gezondheid fundamenteel verbetert als je minstens 10.000 stappen per dag te zet. Klinken die 10.000 stappen per dag intimiderend? Wij helpen je op weg met tips die het makkelijker maken om je doel te behalen. 

Daarnaast motiveren we je om door te zetten door de voordelen van wandelen nog eens op te lijsten. En wist je dat afvallen met wandelen veel makkelijker gaat dan met een andere sport?

De voordelen van wandelen

Niet iedereen is even sportief, maar wandelen kunnen we allemaal. Wandelen is de minst belastende van alle duursporten en het kan altijd en overal. Regelmatig wandelen heeft bovendien veel voordelen voor je gezondheid:

 • Het werkt ontspannend.
 • Het houdt je brein jong.
 • Het versoepelt je gewrichten.
 • Afvallen met wandelen kost weinig inspanning en is zeer effectief.

Haal je stapschoenen dus snel uit de kast, stel jezelf een doel en begin met wandelen! Lees hier hoeveel calorieën je verbrandt met wandelen in vergelijking met andere vormen van beweging.  

Tips om de 10.000 stappen per dag te halen

Het zetten van 10.000 stappen per dag staat gelijk aan een afstand van ongeveer 7 km. Dat zijn dus aardig wat meters. Om je te helpen om de 10.000 stappen te halen geven we je wat leuke beweegtips:

 • Doe je boodschappen te voet.
 • Zet het eten niet op tafel, maar maak er een ‘walking dinner’ van.
 • Neem de trap in plaats van de lift.
 • Zet de televisie uit en maak een avondwandeling.
 • Laat je op sleeptouw nemen door je hond.
 • Ga je wat drinken met vrienden? Doe dat dan eens staand in plaats van zittend.
 • Moet je iemand bellen? Wandel dan tijdens het bellen wat door de ruimte.

Afvallen met wandelen of met lopen?

Wil je afvallen? Dan kan wandelen effectiever zijn dan joggen. Met joggen verbrand je weliswaar meer calorieën per minuut, maar het verbranden van calorieën is niet hetzelfde als het verbranden van lichaamsvet.

Tijdens het bewegen verbrand je namelijk behalve vetten ook suikers. Hoe intensiever je beweegt, hoe meer suikers je verhoudingsgewijs verbrandt. 

Wil je vet verbranden? Dan kun je dus beter wandelen of rustig joggen. Door 5 km te wandelen verbrand je meer vet dan door 5 km te joggen, hoewel het calorieverbruik ongeveer hetzelfde is. Het enige nadeel van afvallen met wandelen is dat je er langer mee bezig bent.

25 euro korting op je stappenteller 

Wandelen heeft dus veel voordelen. Maar hoe weet je nu of je de 10.000 stappen per dag al gehaald hebt? Met behulp van een stappenteller weet je altijd precies hoeveel stappen je al gezet hebt. Als lid van Partena Ziekenfonds krijg je dankzij de beweegbonus bovendien 25 euro korting als je jouw beweegmeter in de Partena Gezondheidsshop Shopavita koopt.

Alles wat je moet weten over gezond bewegen

Beweeg jij voldoende? In onze gratis gids kom je te weten of je wel voldoende beweegt en hoe je dat zo gezond mogelijk kan doen.

 

 

 

 
Wandelen

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Start met zwemmen

Start met zwemmen

Blog 29 oktober 2015

Als je wilt sporten of gewoon meer wilt bewegen, dan is het aanbod heel groot. Kies voor een beweegvorm of sport die je graag doet en waarbij je ook kunt genieten, zoals zwemmen.

Start met fietsen

Start met fietsen

Blog 12 september 2015

Als je wilt sporten of gewoon meer wilt bewegen, dan is het aanbod heel groot. Kies voor een beweegvorm of sport die je graag doet en waarbij je ook kunt genieten, zoals fietsen.

Start met fitness

Start met fitness

Blog 29 september 2015

Als je wilt sporten of gewoon meer wilt bewegen, dan is het aanbod heel groot. Kies voor een beweegvorm of sport die je graag doet en waarvan je zelf ook kunt genieten, zoals fitness.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena