Blog

Schoolvakanties 2018: de ultieme vakantieplanning

Vakantiedagen opnemen is gezond. Hoe leuk je werk ook is, af en toe heeft je lichaam nood aan rust. Dat is ook de reden waarom we recht hebben op een bepaald aantal vakantiedagen per jaar. Bij het opstellen van een vakantieplanning voor 2018 is het vooral erg belangrijk dat je zaken goed afstemt op je werkzaamheden en de schoolvakanties van 2018. Maar hoe combineer je nu je werk met schoolgaande kinderen? En wat doe je met je kinderen als je geen vrijaf kan krijgen?

De schoolvakanties in 2018

Een handig overzicht van de schoolvakanties in 2018:
Krokusvakantie 2018   12 februari 2018 tot 18 maart 2018
 Paasvakantie 2018  2 april 2018 tot 15 april 2018
 Hemelvaartvakantie 2018  10 mei 2018 tot 13 mei 2018
 Zomervakantie 2018  1 juli 2018 tot 31 augustus 2018
 Herfstvakantie 2018  29 oktober 2018 tot 4 november 2018
 Kerstvakantie 2018  24 december 2018 tot 6 januari 2019

Tips om je vakantieplanning voor 2018 op te stellen

  1. Kies de juiste vakantieperiode
    Als je kinderen hebt, dan is je vakantieplanning afgestemd op hun schoolvakanties in 2018. Echter ben je dan wel beperkt in het kiezen van een vakantieperiode. Ongetwijfeld heb jij collega’s op je werk die ook rekening moeten houden met de schoolvakanties van hun kinderen. Stem daarom je vakantiedagen af op de vakanties van je collega’s.
  2. Plan vooruit
    Wanneer je verlof aangevraagd is, dan is het erg nuttig om jezelf tijdig voor te bereiden. Naast het inpakken van je koffer, is het ook aangeraden om een overzichtelijke planning te maken op kantoor. In deze planning kan je een opsomming maken van de zaken die voor je vakantie klaar moeten zijn, maar ook die nog even kunnen wachten. Begin daarom een aantal weken voor je laatste werkdag zodat je dit niet uit het oog verliest.
  3. Gun je kinderen alle plezier
    Het kan al eens voorvallen dat je moet gaan werken wanneer je kinderen vakantie hebben. Stuur daarom je kinderen eens mee op kamp of laat hen deelnemen aan meerdaagse activiteiten van bijvoorbeeld de jeugdbeweging. Of het nu een jongerenvakantie, speelpleinwerking of een zomerkamp is: Partena Ziekenfonds zorgt dat het financieel haalbaar is. Zo is er een terugbetaling van Partena voor speelpleinwerking. Zo kunnen ouders enkele dagen opvang laten terugbetalen zonder dat je kinderen op kamp hoeven te gaan.
Op zoek naar de leukste kampen voor kinderen en jongeren? Ontdek het aanbod hier. 
Schoolvakanties

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Laat je kind bewegen!

Laat je kind bewegen!

Blog 4 november 2018

Een onderzoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven toonde aan dat Vlaamse kinderen gemiddeld 6 à 9,5 uur al zittend doorbrengen. Dat komt neer op maar liefst 50% tot 80% van hun wakkere tijd. Al dat zitten op tijd en stond doorbreken is essentieel om gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena