Blog

Partena verwelkomt Eetcafé Toreke voor vormingsdag

Wat is een geslaagd sollicitatiegesprek? Hoe ziet een aantrekkelijk cv eruit? Partena nodigde de medewerkers van Eetcafé Toreke uit om hun zoektocht naar een nieuwe job onder de loep te nemen. Er werd ondersteuning geboden in het opstellen van hun cv, maar evengoed in het presenteren van hun eigen kunnen.

De maatschappelijke rol van Partena

Partena biedt meer dan enkel het correct en snel uitbetalen van doktersbriefjes en het regelen van een vervangingsinkomen. We bieden een service en een uitgebreid pakket voordelen en diensten op maat van elke levensfase.

Partena werkt daarvoor onder meer samen met een reeks kwalitatieve organisaties. Die partnerships leveren mooie samenwerkingen en voordelen op. Maar die grens kan gerust overschreden worden, als we onze maatschappelijke rol onder de loep nemen. Zowel in onze rol als gezondheidspromotor, als in de rol die we onszelf toeschrijven: een in waarde gedreven organisatie zijn, voor iedereen. En daarbij hoort ook het streven naar een duurzame samenwerking met onze partners.

Zo gaan onze medewerkers regelmatig op zoek naar mogelijkheden en initiatieven van partners waarbij ze expertise kunnen aanbieden. Zo ook het team van onze P&O-afdeling. In hun zoektocht kwamen zij terecht bij Eetcafé Toreke.

Eetcafé Toreke

Eetcafé Toreke is een tewerkstellings- en opleidingsproject waar je terecht kan voor een lekkere maaltijd en een goed glas, maar er is meer. Het is eveneens een warme ontmoetingsplaats waar buurtbewoners, toevallige passanten en mensen die in de wijk werken elkaar kunnen ontmoeten. Zowel op vrije momenten, als op allerlei culturele activiteiten. 

Vormings- en teamdag: solliciteren, hoe doe je dat?

De dag ging van start met een kennismakingssessie. Bekende, maar ook minder bekende weetjes werden met elkaar gedeeld. Reisplannen, passies, of waren het dromen? 

Na een luchtige kick-off werden de deelnemers opnieuw onder de loep genomen, maar deze keer met als invalshoek 'het sollicitatiegesprek'. Hoe stel je best je curriculum vitae op? Welke tips & tricks zijn er voor een geslaagd sollicitatiegesprek? En op welke manieren laat je ook nog eens je persoonlijkheid zien opdat je toekomstige werkgever helemaal overtuigd is van je kunnen? Het zijn slechts enkele vragen die in de groep werden gegooid.

Met een interactief theater werd getoond hoe het er in de praktijk kan aan toegaan. De valkuilen van een sollicitatiegesprek werden geënsceneerd door Partena-medewerkers aan de hand van toneeltjes, die overigens best konden gesmaakt worden door alle aanwezigen... Want ook humor mocht niet ontbreken op de vormingsdag.

Een pak info dus, die de medewerkers van het eetcafé konden meenemen naar een volgend sollicitatiegesprek. Een vormingsdag die positief werd onthaald en afgesloten, lieten de betrokkenen ons achteraf weten. Fijn om te horen!


Hoe kies jij jouw ziekenfonds?
Teamdag eetcafe Toreke

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena