Blog

Nood aan een oogtest?

Net als je jaarlijkse afspraak bij de tandarts, is een bezoek aan de oogarts aan te raden. Want ook je ogen veranderen doorheen de jaren. Wist je dat je bij Partena Ziekenfonds terugbetalingen krijgt voor een nieuwe bril, lenzen of oogcorrectie? Er is ook korting voor Partena-leden bij een hele reeks opticiens.

Hoe goed is een online oogtest?

Online bestaan er verschillende oogtesten. Die testen vind je vaak terug bij verschillende opticiens als Hans Anders of Pearl Opticiens. Het is een online tool om na te gaan of je zicht al dan niet is verslechterd, zowel voor bijziendheid als verziendheid. Aan de hand van bepaalde oefeningen wordt nagegaan of jouw zicht van de norm afwijkt. Wat je moeten weten is dat deze testen zeker niet de klassieke bezoekjes aan de oogartsen vervangen. Enkel een oogarts kan vaststellen hoeveel je ogen precies verslechterd of verbeterd zijn. Met die gegevens trek jij naar de winkel voor een paar lenzen of een nieuwe bril. Of overweeg je eerder een oogcorrectie? Ontdek hoe Partena Ziekenfonds precies jou helpt. Download ook onze handige gids over oogproblemen.

Een nieuwe bril

Heb je nood aan een nieuwe bril? Bij erkende opticiens krijg je maar liefst 15% korting op de aankoop van brillenglazen en een nieuw montuur. Indien je langsgaat bij een opticien, neem dan zeker een witte kleefzegel mee als bewijs van je aansluiting bij ons ziekenfonds. Dan wordt de korting onmiddellijk verrekend.

En er is meer! Elke twee jaar geven wij je een tegemoetkoming van 50 euro, zowel voor jong als oud. De enige voorwaarde die hier geldt is dat de nieuwe bril moet voorgeschreven zijn door een oogarts. Bovendien is de tegemoetkoming niet geldig voor leesbrillen en zonnebrillen zonder sterkte. Naast een extra tegemoetkoming is er ook een wettelijke terugbetaling, de voordelen daarvan vind je hier terug.

Ook wanneer je montuur zou breken of beschadigd raken is er geen reden tot paniek! Je kunt je bestaande glazen eenvoudig in een nieuw montuur plaatsen. Wie jonger is dan 18 jaar geniet van een vooraf bepaalde terugbetaling die éénmaal hernieuwbaar is. Meer weten over de voorwaarden van een nieuw montuur? Ontdek ze hier.

Als lid van Partena Ziekenfonds krijg ik 15 procent korting bij mijn opticien. Altijd leuk om een mooi montuur te kunnen kiezen en binnen mijn budget te blijven.
Alain

Lenzen

Beweeg je vrijer zonder bril en sport je liever met lenzen? Dan hebben we goed nieuws, ook je lenzen worden gedeeltelijk terugbetaald! De voorwaarden zijn bijna dezelfde als voor brillenglazen. Wil je weten waarop jij recht hebt? Alle informatie over lenzen vind je terug op onze website .  

Oogcorrectie

Lenzen of bril? Sommige mensen willen geen van beide meer. Kies dan voor een oogcorrectie. Ook hiervoor voorziet Partena Ziekenfonds een vergoeding. Wij betalen éénmalig 100 euro per oog terug voor de chirurgische correctie van een oogafwijking of het plaatsen van intra-oculaire lenzen. De ingreep moet wel door een oogarts voorgeschreven zijn en plaatsgevonden hebben in België. Hoe krijg je deze ingreep nu terugbetaald? Wel, bezorg ons de originele factuur voorzien van een witte kleefzegel. Vermeld duidelijk dat het gaat om een ooglaserbehandeling of het plaatsen van een lensimplantaat.

Of het nu gaat om een nieuwe bril, lenzen of een oogcorrectie: Partena Ziekenfonds geeft op elk van je vragen een passend antwoord. 

Bescherm je ogen 

Voor oogverzorging zoals corrigerende glazen, contactlenzen met dioptrie, en oogchirurgie of laserbehandeling biedt Medicalia een unieke oplossing. Medicalia voorziet een terugbetaling van 75% van de betaalde prijs voor oogzorg, met een maximum van 600 euro/aansluitingsjaar/persoon. 

Alles wat je moet weten over oogproblemen

Wil je meer weten met welke oogproblemen je te maken kunt krijgen? Wil je meer weten met welke oogproblemen je te maken kunt krijgen?Download onze gratis gids. Met onze infogids over oogproblemen geven we graag een overzicht van de voornaamste oogproblemen en bijhorende symptomen. 

 oogproblemen

Bril

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

jouw ziekenfonds

Jouw ziekenfonds in een notendop

Wat betekent een ziekenfonds precies voor jou? Hoewel het een verplicht gegeven is in België, speelt een ziekenfonds een onmisbare rol bij verschillende levensgebeurtenissen. Daarom is het belangrijk om hierin de juiste keuze te maken.

Gezinssituatie

Is je gezinssituatie belangrijk voor de keuze van je ziekenfonds?

De keuze van een ziekenfonds krijg je vaak van kinds af mee. Zij hebben lang geleden een keuze gemaakt, die op hun beurt meestal ook gebaseerd is op de keuze van hun ouders. Je merkt het, een ziekenfonds is een traditie die generaties lang wordt doorgegeven. Maar is dat ziekenfonds wel het meest geschikte voor jou?

Yoga

Gelaatsyoga

Gelaatsyoga is gemakkelijk toe te passen, het werkt heel ontspannend en als leuk extraatje is het een natuurlijke antirimpelbehandeling. Wij geven je graag een aantal tips. 

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk 
ziekenfonds dat bereikbaar is, waar en wanneer het jóu past!

Waarom klant worden? Klant worden
brillen en lenzen
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena