Blog

Medicalia maakt extra medische zorg betaalbaar, ook op je oude dag

Ouder worden is niet altijd plezant. Je ziet misschien minder goed dan voorheen, je hebt een hoorapparaat nodig of je krijgt last van je gewrichten. Al deze zaken brengen extra medische kosten met zich mee, die niet gedekt worden door de standaard ziekteverzekering.

Sluit daarom onze Medicalia verzekering af. Zo ben je verzekerd voor extra medische kosten en kun je met een gerust hart van je oude dag genieten. Dankzij Medicala krijg je onder andere een terugbetaling voor een bril, hoorapparaat en de kinesist. 
 
De 70-jarige Ghislaine uit onze televisespot bijvoorbeeld, sloot onlangs een Medicalia verzekering af omdat ze regelmatig preventief onderzoeken laat uitvoeren door de oogarts, huidarts en cardioloog. Dankzij deze extra verzekering hoeft ze zich nu nooit zorgen te maken over de kosten voor deze onderzoeken. Lees het volledige verhaal van Ghislaine hier.   

Een verzekering voor extra medische kosten zónder leeftijdsgrens

Onze Medicalia verzekering is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft bovendien geen medische vragenlijst in te vullen. Jouw maandelijkse bijdrage wordt bepaald aan de hand van je leeftijd: 
  • 60 jaar en ouder: 39 euro per maand
  • 45 tot 59 jaar: 23 euro per maand
  • 30 tot 44 jaar: 15 euro per maand
  • 18 tot 29 jaar: 14,50 euro per maand
  • 7 tot 17 jaar: 13 euro per maand
  • 0 tot 6 jaar: 0 euro per maand
Medicalia is een gezinsverzekering, alle gezinsleden sluiten zich tegelijk aan en zijn samen verzekerd voor extra medische kosten

Ontdek jouw voordelen 

Medicala verzekert je tegen extra medische kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van preventieve onderzoeken zoals een hoor- of oogtest, maar ook de kosten van alternatieve behandelingen zoals een bezoek aan de osteopaat en de homeopaat. 

Terugbetaling hoorapparaat

Moet je de televisie soms wat harder zetten of kan je gesprekspartners niet altijd goed verstaan? Dan heb je misschien een hoorapparaat nodig. Voor veel mensen is het echter een grote stap om een gehoortest te laten doen. Een hoorapparaat is immers vrij duur en je ziet er misschien tegenop om er dagelijks een te moeten dragen.
 
Toch is het verstandig om zo snel mogelijk een gehoortest te laten doen; uit onderzoek blijkt namelijk dat een hoorapparaat de achteruitgang van je gehoor kan vertragen.  
 
Als je verzekerd bent met Medicalia hoef jij je in elk geval geen zorgen te maken over de kosten van een hoorapparaat. Je krijgt namelijk een terugbetaling voor het hoorapparaat. Om precies te zijn: je krijgt een terugbetaling tot 75% voor je hoorapparaat (dit geldt niet voor binnenoorprothesen en cochleaire implantaten, en max. 600 euro/aansluitingsjaar/persoon).

Terugbetaling bril en lenzen

Bij het ouder worden gaat bij veel mensen hun zicht achteruit. Merk je dat het moeilijker wordt om de krant te lezen, zie je minder ver dan vroeger of heb je last van vermoeide ogen? Laat dan best een oogmeting doen bij de oogarts. 
 
Blijk je inderdaad een bril of lenzen nodig te hebben? Dan krijg je dankzij jouw Medicalia verzekering een terugbetaling voor je bril of lenzen. Deze terugbetaling voor je bril, of andere kosten voor oogverzorging, bestaat uit 75% van de gemaakte kosten. 

Terugbetaling alternatieve behandelingen

Als je verzekerd bent met onze Medicalia-verzekering, dan krijg je een terugbetaling van 75% van de kosten voor de alternatieve behandelingen homeopathie, osteopathie, chiropraxie en acupunctuur
 
Heb je interesse in onze verzekering voor extra medische kosten? Lees hier wat Medicalia precies dekt en bereken jouw bijdrage of contacteer ons voor persoonlijk advies. 
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Vind zorg op maat in 3 stappen

Blog 31 oktober 2018

Wanneer je ouder wordt, hebben veel mensen een mening over hoe jij jouw leven zou moeten inrichten. Je hebt extra zorg nodig; het is tijd voor een rusthuis; je gaat beter niet meer alleen op stap, …

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena