Blog

Interview met een kinderverzorgster

Een beroep met een grote meerwaarde

Dana is kinderverzorgster bij kinderdagverblijf Boskabouter in Melle en zorgt samen met haar collega’s dagelijks voor zo’n 21 kinderen die tussen de 2 maanden en 2,5 jaar oud zijn. Zij vond 5 jaar geleden haar roeping in het verzorgen van de allerkleinsten. Kinderverzorgster, wat houdt dat eigenlijk in? Ontdek hier alles over dit buitengewoon beroep.

Een job met een roeping

Dana: Zo’n vijf jaar geleden kwam ik op de vacature voor kinderverzorgster terecht. Een crèche in de buurt zocht nog een collega en ik wilde dit beroep wel eens proberen. Ik solliciteerde en mocht meteen aan de slag!

Na anderhalf jaar had ik het idee dat het tijd werd voor iets nieuws startte ik bij een recruitment bureau. Hier hield ik het welgeteld 2 weken vol. Wat miste ik die kinderen hard! Gelukkig kon ik algauw aan de slag bij kinderdagverblijf Boskabouter, waar ik tot de dag van vandaag nog altijd heel graag werk.

Toch was het een goede zet om even iets anders te proberen, want dit heeft me doen inzien dat dit echt mijn droomjob is. Ik doe mijn huidige job nu nog veel liever dan voordien.

Een kindje dat de crèche verlaat zorgt voor een leeg plekje in mijn hart en dat kan door niets of niemand worden opgevuld.

Een beroep dat je niet onberoerd laat

Dana: Het unieke aan mijn beroep is dat je als kinderverzorgster vele eerste momentjes mag en kan meemaken. De eerste stapjes, de eerste woordjes, het eerste liedje zingen, … Je mag het allemaal meemaken vanop de eerste rij. Elke keer opnieuw doet het verwonderen en elke keer blijft het een erg speciaal moment. Dat zijn zaken die je nooit meer zal vergeten en dat neemt niemand nog van je af.

Bovendien bouw je een zeer hechte relatie op met de ouders. Je zorgt als kinderverzorgster namelijk voor hun allergrootste bezit, wat een zeer unieke band creëert tussen de kinderverzorger en de ouders.

Onthaalouder zijn houdt veel meer in dan een ganse dag met kinderen spelen.

Hoe verloopt zo’n dag op de crèche?

Dana: Bij kinderdagverblijf Boskabouter proberen we minstens één keer per dag een uitstapje te doen. Ook proberen we regelmatig een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij in de buurt. Variatie vinden we erg belangrijk en we zorgen er dan ook voor dat er iedere dag een andere activiteit wordt ingepland. Daarnaast zijn onze voorleesmomentjes heilig en die doen we dan ook twee keer per dag. Op het einde van de dag voorzien we de ouders steevast van een uitgebreide briefing en kunnen we de dag met een voldaan gevoel afsluiten.

De grootste uitdagingen

Dana: Het is belangrijk dat we zowel de peuters als de allerkleinsten tijdens hun verblijf bij ons voortdurend kunnen blijven uitdagen. Interessante activiteiten verzinnen voor baby’s is hier het allermoeilijkst. Dit is dan ook iets waar we het meeste denkwerk in stoppen.

Verder is het enorm belangrijk dat je voor jezelf op tijd op de rem gaat staan. Je af en toe kunnen neerleggen bij zaken die niet liepen zoals je had gepland is niet altijd gemakkelijk en dit durf ik dan af en toe mee naar huis te nemen.

Partena Kinderopvang als partner

Dana: Samenwerken met Partena Kinderopvang betekent samenwerken met een groot team dat goed op de hoogte is van de taken van een kinderverzorger. Ze geven steeds goede raad geven feedback waar je van kan leren. Bovendien voorziet Partena in zeer nuttige bijscholingen zodat we continu kunnen bijleren.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Een beugel? Een overzicht met de belangrijkste weetjes

Een beugel? Een overzicht met de belangrijkste weetjes

Blog 19 juli 2019

Scheefstaande tanden, er is al heel wat over verteld en geschreven! Wat je mag onthouden, is dat je het probleem direct kunt aanpakken met een beugel. Waarschijnlijk stel je jezelf hierbij meteen een paar logische vragen als ‘Vanaf welke leeftijd kan/mag je beugelen?’, ‘Hoe lang moet ik met die blokjes rondlopen?’, ‘Hoeveel gaat dit allemaal kosten?’ en ‘Hoeveel krijg ik terug van mijn ziekenfonds?’. Vandaar volgend handig overzicht met de heldere antwoorden!

Gezondheidsapps die we warm aanbevelen

Gezondheidsapps die we warm aanbevelen

Blog 19 juli 2019

De gezonde reflex van Partena Ziekenfonds? Je zo gezond, energiek en zelfstandig mogelijk in het leven laten staan! Een hele mond vol … Maar concreet betekent het dat we je graag een pak  oplossingen aanbieden op vlak van gezondheid én persoonlijk comfort. Handige tips & tricks waarmee je zelf makkelijk aan de slag kunt. Zoals onderstaande gezondheidsapps, bijvoorbeeld. Maak alvast kennis en ontdek vooral hoe lonend ze zijn!

Ik verwacht dat mijn hele gezin op elk moment even goed verzekerd is

Ik verwacht dat mijn hele gezin op elk moment even goed verzekerd is

Blog 27 juni 2019

Als je via je job mensen ziet die geldproblemen krijgen wegens ziekte, dan weet je dat je best goed verzekerd bent. Dankzij Hospitalia Continuïteit blijven Ilse en haar man levenslang betaalbaar verzekerd tegen ziekenhuiskosten, ook bij een jobwissel, en na hun pensioen. En hun kinderen stapten voordelig over op Hospitalia Plus als ze op eigen benen gingen staan.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena