Blog

Ik verwacht eindelijk voluit te kunnen glimlachen

Als je glimlach je al je hele leven stoort, wil je toch voor een beugel kunnen kiezen, ook al betaalt de verplichte verzekering die op jouw leeftijd niet terug. Marleen koos op haar 46ste eindelijk voor een blokjesbeugel en is daar nu al blij om.

Het verhaal van Marleen (46) - Kort:
  • Draagt een beugel om haar gebit eindelijk perfect te maken
  • Stelde de keuze voor orthodontie lang uit omwille van de prijs
  • Verwacht een mooie glimlach voor een betaalbare prijs

De knoop dan toch doorgehakt

“Tegenwoordig dragen bijna alle jongeren een blokjesbeugel, maar toen ik een jaar of 14 was, was daar geen sprake van. En toch: altijd als ik foto’s van mezelf zie, is mijn gebit het eerste wat mij opvalt. Niet dat ik er ooit commentaar op kreeg. Iedereen vond mij oké zoals ik was. Maar zelf vond ik het wel een probleem. Ik wilde er graag iets aan veranderen, maar de prijs hield me tegen. Het is één van de redenen dat ik uiteindelijk voor een tandverzekering heb gekozen.”

Toen mijn zoon een beugel had, zag ik dat de behandeling zonder veel complicaties verliep, en met een prachtig resultaat.

Nu al tevreden 

“We hebben voor het eerst veel aan Dentalia Plus gehad toen mijn zoon aan een beugel toe was. Bij hem werd een groot stuk door de verplichte verzekering terugbetaald, maar Dentalia kwam goed van pas voor de rest van de kosten. Bovendien zag ik dat de behandeling zonder veel complicaties verliep, en met een prachtig resultaat. Daarom heb ik zelf ook de stap gezet. Ik heb mijn beugel 8 maanden en eigenlijk ben ik nu al tevreden met het resultaat.”

Financiële plaatje

“Zonder Dentalia Plus had ik waarschijnlijk nooit voor een beugel gekozen. Als volwassene krijg je geen terugbetaling via de verplichte ziekteverzekering. En in totaal zal mijn beugel toch ongeveer 2500 euro kosten. Dankzij Dentalia betaal ik maar zo’n 1000 euro uit eigen zak. Dat heb ik ruimschoots over voor een glimlach waar ik eindelijk trots op kan zijn!”

ebook dentalia plus

Tandverzekering Dentalia Plus

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Esthetische tandheelkunde: wat is het en krijg je het vergoed?

Esthetische tandheelkunde: wat is het en krijg je het vergoed?

Blog 22 mei 2018

 
Met esthetische tandheelkunde bedoelen we behandelingen die er primair op gericht zijn om je glimlach mooier te maken. Denk aan het bleken van tanden, het plaatsen van facings op je tanden of een tandbrug. Esthetische tandheelkunde wordt niet vergoed door de wettelijke ziekteverzekering en ook niet door onze aanvullende tandverzekering Dentalia Plus. 

Terugbetaling tandprothese vanaf 50 jaar

Terugbetaling tandprothese vanaf 50 jaar

Blog 9 mei 2018

Vanaf 50 jaar geniet je een wettelijke terugbetaling voor een tandprothese. Deze wettelijke terugbetaling geldt echter enkel voor uitneembare tandprothesen. Het bedrag van de terugbetaling hangt daarnaast af van verschillende factoren. Lees hieronder welke voorwaarden van toepassing zijn. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena