Blog

"Ik verwacht de beste zorg voor Hazel, zonder bang te moeten zijn van de factuur"

Als je dochter in het ziekenhuis ligt, wil je haar alle aandacht én de beste medische zorg geven, zonder zorgen om de factuur. Zowie ondervond wat de rust van een eenpersoonskamer kon betekenen voor zijn dochtertje Hazel.

Het verhaal van Zowie (28) en zijn dochtertje Hazel (2) - Kort :

  • 2 ziekenhuisopnames voor baby Hazel
  • ondervond de meerwaarde van een eenpersoonskamer
  • verwacht de beste zorg zonder bang te moeten zijn van de factuur

Ziekenhuisopname was erg stresserend

“Toen Hazel 4 maanden oud was, werd ze ziek. Bronchitis. Ernstig genoeg om haar in het ziekenhuis op te nemen. Op de pediatrie kwamen we wegens de drukte in een tweepersoonskamer terecht. Het kindje naast ons had het besmettelijke RSV-virus… We maakten ons zorgen: er was op de kamer maar 1 verzorgingskussen, 1 badje… Was het wel een goed idee om dat allemaal te delen? Hazel was nog zo klein. En ze was al ziek, dus we wilden niet dat ze nog iets anders zou oppikken."

"De kamer was ook niet groot voor 2 baby’s en 2 ouders. De andere baby huilde veel. En had soms broertjes en zusjes op bezoek. Als er naast je zieke baby een kind op een fietsje tussen de bedden begint te racen, is de rust ver te zoeken. Het was allemaal heel stresserend.

Als je kind zo ziek is, wil je met haar bezig kunnen zijn, en geen rekening moeten houden met andere mensen

 

Eenpersoonskamer gaf rust 

“Toen Hazel net 1 jaar was, werd ze opnieuw ziek. Ze kon geen eten of drinken binnen houden. Omdat ze gewicht verloor, wilde de kinderarts dat ze opgenomen werd. Ik heb toen meteen gevraagd naar een eenpersoonskamer. Die stresserende situatie van onze eerste opname wilden we niet nog een keer meemaken. Als je kind zo ziek is, wil je met haar bezig kunnen zijn, en geen rekening moeten houden met andere mensen. In die eenpersoonskamer was dat geen probleem, en dat gaf ons rust.”

“We wisten dat de terugbetaling voor een eenpersoonskamer geen probleem zou zijn met Hospitalia Plus. Toen de geboorte van Hazel eraan kwam hadden we ons goed geïnformeerd. Voor die tijd hadden we ons nooit veel vragen gesteld over hospitalisatieverzekeringen, maar als je aan kinderen begint, wil je toch weten waar je staat. Mijn vrouw was toen al verzekerd bij Hospitalia Plus, ik bij een duurdere privé-verzekeraar. Maar toen we de vergelijking maakten, merkten we dat Hospitalia Plus minder duur was, en dat we toch heel goed verzekerd waren. Daarom kozen we voor Hospitalia Plus voor heel ons gezin. Zo was Hazel meteen ook goed verzekerd.”

Geen schrik voor hoge facturen achteraf

“Ik was blij dat we een goede hospitalisatieverzekering hadden toen Hazel opgenomen was. We wisten dat we goed gedekt waren voor onderzoeken, medicatie, en nazorg. Als ouder wil je niet het gevoel hebben dat je zorgen voor je kind moet uitstellen of afremmen omdat je bang bent voor de de kosten. En de kosten lopen snel op. Alleen al het supplement voor die eenpersoonskamer gedurende 5 dagen, was zo’n 900 euro. Dat is een serieus bedrag."

"Bij een ziekenhuisopname vertelt niemand je hoeveel de zorg kost, of hoeveel je kamer kost. Op het einde van de rit krijg je gewoon een factuur met een totaalbedrag en allemaal kleine lijntjes met kosten. Dankzij Hospitalia wisten wij dat we niet bang moesten zijn van hoge facturen achteraf. Dat geeft je een gerust gevoel in zo’n situatie en dat is veel waard.”

RSV

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Laat je kind bewegen!

Laat je kind bewegen!

Blog 4 november 2018

Een onderzoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven toonde aan dat Vlaamse kinderen gemiddeld 6 à 9,5 uur al zittend doorbrengen. Dat komt neer op maar liefst 50% tot 80% van hun wakkere tijd. Al dat zitten op tijd en stond doorbreken is essentieel om gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena