Blog

Hoe Dentalia Plus jouw gezin helpt de kosten onder controle te houden

Hoewel een bezoek aan de tandarts jaarlijks verplicht is, kan het zijn dat iemand uit jouw gezin meer tandzorg nodig heeft. Denk maar aan een beugel, een implantaat of een aandoening waarbij je een ingreep moet ondergaan? Bij al deze tandzorgen hoort uiteraard ook een heus prijskaartje. Een tandartsverzekering beschermt je tegen hoge kosten.

Tandzorg: een serieuze hap uit jouw gezinsbudget? 

De klassieke ziekteverzekering betaalt al een groot stuk van de tandverzorging terug. Toch zijn er nog tal van behandelingen, zoals tandimplantaten en beugels, die niet worden terugbetaald door de ziekteverzekering. Dat zorgt ervoor dat de kosten voor tandzorg erg hoog kunnen oplopen. 

Wie een beugel moet dragen, kan al gauw een rekening krijgen tot 3.700 euro. Voor bruggen, prothesen en kronen ligt dat gemiddelde rond 1.600 euro. Reden van deze hoge kosten? Ongeveer 40% van de Vlaamse tandartsen en 80% van de orthodontisten niet-geconventioneerd zijn en dus hoge supplementen mogen aanrekenen. 

Dentalia Plus: de oplossing voor jouw tandzorgen

Hierbij helpt Dentalia Plus. Die tandartsverzekering zorgt voor terugbetalingen waar de verplichte ziekteverzekering niet of onvoldoende tussenkomt. Maar denk ook verder dan louter een beugel, bij Dentalia Plus kun je ook rekenen op een tussenkomst voor het plaatsen van een kroon en een brug of het trekken van (wijsheids)tanden. Je geniet ook van een gedeeltelijke terugbetaling bij skeletprothesen, parodontologie en orthodontie bij kinderen. Een verzekering zoals Dentalia Plus is dus dé oplossing voor jouw tandzorgen. Download ook onze handige infogids over Dentalia Plus.

Wat is jouw bijdrage?

Wil je precies weten hoeveel jij maandelijks betaalt voor de verzekering van de tanden van jouw gezin? Bereken je bijdrage met onze handige rekentool.

Wat krijg ik in de plaats?

Eens je bent aangesloten bij Dentalia Plus, start de wachtperiode van je tegemoetkoming de eerste dag van de volgende maand. Stel, je activeert je verzekering op 22 april, dan begint op 1 mei jouw wachtperiode. Na 6 maanden krijg je 350 euro per persoon per jaar terugbetaald voor gewone tandzorgen en parodontologie. Na 1 jaar bedraagt de tegemoetkoming 650 euro per persoon per jaar, hierbij geldt er een wachttijd van 12 maanden voor orthodontie, implantaten en prothesen. Geen wachttijd bij een ongeval: je bent vanaf de eerste dag verzekerd. De wachttijd kan geschrapt worden indien je over een vergelijkbare tandverzekering beschikt. Na 2 jaar bedraagt de tegemoetkoming 1.250 euro, voor orthodontie, prothesen, implantaten en parodontologie ligt dit plafond na 2 jaar wel op 1.050 euro per persoon per jaar. 

Om het even tastbaar te maken, verduidelijken we bovenstaande theorie door de situatie van Bruno

Bruno is 48 jaar en wil een tandkroon laten plaatsen. 4 jaar geleden sloot Bruno de verzekering Dentalia Plus af. Naast de terugbetaling van andere tandzorgen kan hij nu ook rekenen op een terugbetaling van max. 1.050 euro voor de plaatsing van zijn kroon. Zonder Dentalia Plus had hij geen enkele terugbetaling. 

Is Dentalia Plus iets voor jou? 

Dentalia Plus verzekert niet alleen jouw glimlach, het vermindert ook heel wat van je zorgen. Als je je aansluit kun je rekenen op: 

  • Beperkte wachttijd
  • Betaalbare tandzorg
  • Voordelige premies

Alles wat je moet weten over Dentalia Plus

Heb je nog bijkomende vragen over je tanden of de werking van orthodontie? In onze gratis gids kom je alles te weten over alle soorten beugels, de werking en terugbetaling ervan.

 

 

Dentalia plus
Waarom Dentalia Plus

Waarom Dentalia Plus?

Video

Geniet met Dentalia Plus van terugbetalingen tot 1.250 euro per persoon per jaar! Onze medewerker vertelt je meer.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Gerelateerde categorieën

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena