Blog

Helemaal herbruikbaar

Mei plasticvrij is bijna voorbij. Is het voor jou gelukt om je persoonlijke berg aan plastic kleiner te maken deze maand? Wil je hier graag verder in gaan, of denk je: wat een gedoe? We geven alsnog graag wat tips mee, voor elk wat wils !

Shop milieuvriendelijk bij shopavita.be

Stijlvol, comfortabel én wasbaar incontinentieondergoed 

Geconfronteerd worden met ongewenst urineverlies is erg. De stap zetten naar het gebruik van klassiek incontinentiemateriaal is en blijft vaak een grote en moeilijke stap. De herbruikbare incontinentieslips van Penosa zien er uit zoals een gewone slip, ze zitten lekker, mogen gezien worden én beschermen jou bij een klein ongelukje. 

Voor de dames zijn de slips afgewerkt met detail in kant. De heren kiezen voor een stijlvolle boxershort met comfortabele elastiek

Penosa incontinentieslips 

 • Vanaf 19,40 euro - niet leden 26,95 euro
 • Promotie: Bij aankoop van 3 stuks, derde slip 30% korting. Bv.: 3x Anisota: normale prijs 80,85 euro - promoprijs 52,37 euro (ledenkorting inbegrepen)
 • Bekijk hier het aanbod

Waarom super mama’s herbruikbare luiers kopen…

Ben je een milieubewuste mama, dan is herbruikbare luiers kopen een bijna evidente keuze. 1 baby verbruikt ongeveer 5.000 luiers of 1 ton afval.

Bambino herbruikbare luiers

 • Promotie: bij aankoop van 3 stuks, derde luier 30% korting Bv.: 3 x Bambino Mio MioSolo normale prijs 74,97 euro - promoprijs 60,72 euro (ledenkorting inbegrepen)
 • Bekijk hier het aanbod

Duurzaam alternatief voor de tampon: de menstruatiecup

In je  vruchtbare leven als vrouw  verbruik je gemiddeld  11.000 tampons of maandverbanden. Daarenboven duurt het wel 25 jaar voordat diezelfde tampon of maanverband is afgebroken. 
Deze enorme milieu impact vermijd je met een menstruatiecup, een siliconen kelkje die je in de vagina inbrengt. Toegegeven, het vergt enige oefening vooraleer je de eenvoudige vouw- en draaitechniek in de vingers hebt , maar eens je zover bent  hoef je hem bij een gemiddelde cyclus maar 2 keer per dag te legen.

Eva cup

'For your health & nature's wealth'

Zo omschrijven de mensen achter Myequa hun producten. Deze glazen waterflessen uit borosilicaatglas zijn niet alleen mooi voor het oog, ze komen je gezondheid én het milieu ten goede. Bovendien worden ze geproduceerd in Europa.

Myequa waterfles

 • Diverse designs verkrijgbaar vanaf 18 euro - niet leden 20 euro
 • Nu met gratis ecologische flessenreiniger! (zolang de voorraad strekt)
 • Bekijk hier het aanbod

Herbruikbare lunchverpakking

Ban je aluminiumpapier en ben je geen fan van de klassieke boterhammendoos? De Boc'n'Roll is een goed alternatief. De buitenkant is gemaakt van katoen en de binnenkant uit een voedselveilige gelamineerde polyester, wat het makkelijk afwasbaar maakt. Plooi hem open voor de lunch en je hebt een leuke placemat die ook nog eens de kruimels opvangt!

Boc'n'Roll

 • Diverse designs verkrijgbaar vanaf 8,96 euro - niet leden 9,95 euro
 • Koop 3 stuks voor 30 april en maak kans op een herbruikbare lunchtas.
 • Bekijk ze hier

Shopavita.be - de shop voor het leven!

 • Ruim gamma gezondheidsproducten
 • Bestellen vóór 17u = levering de volgende werkdag (producten in voorraad)
 • 10 tot 30 % korting voor klanten van Partena Ziekenfonds*

* Ledenkorting op voorwaarde dat je in orde bent met de betaling van je ziekenfondsbijdrage. Bekijk de exacte korting per product op shopavita.be.

Duurzaam

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Multitasken geeft stress

Multitasken geeft stress

Blog 21 februari 2019

In de dagelijkse stroom van constante prikkels houden we altijd wel verschillende dingen tegelijk in ons hoofd, of voeren we meerdere taken tegelijk uit. Lijkt efficiënt, maar is het niet. Multitasken geeft vooral stress én je prestaties lijden er onder. Met deze 4 tips leer je singletasken én verbeter je je veerkacht!

Podologische zolen op maat: een podoloog aan het woord

Podologische zolen op maat: een podoloog aan het woord

Blog 13 februari 2019

Heb je last van hielspoor, platvoeten of holvoeten? Dan kan een podologische zool op maat soelaas bieden. Maar de kostprijs van dergelijke zool kan al best oplopen tot zo’n 150 euro. Kun je deze zolen laten terugbetalen? En hoe gaat een podoloog juist te werk? We zochten het even voor je uit en gingen te rade bij podoloog in Melle, Els Pauwels.

Wat te doen bij griep

Wat te doen bij griep

Blog 3 februari 2019

Tijdens de jaarlijkse griepperiode, van oktober tot april, is de kans op besmetting met het griepvirus het grootst. We bespreken hier de verschillende griepsymptomen; vertellen je of je medicatie kan nemen, en geven advies over de griepvaccinatie.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena