Blog

Gezondheidsapps die we warm aanbevelen

De gezonde reflex van Partena Ziekenfonds? Je zo gezond, energiek en zelfstandig mogelijk in het leven laten staan! Een hele mond vol … Maar concreet betekent het dat we je graag een pak  oplossingen aanbieden op vlak van gezondheid én persoonlijk comfort. Handige tips & tricks waarmee je zelf makkelijk aan de slag kunt. Zoals onderstaande gezondheidsapps, bijvoorbeeld. Maak alvast kennis en ontdek vooral hoe lonend ze zijn!

1. SkinVision

Wat is het?

SkinVision is een wetenschappelijk verantwoorde smartphone app die huidvlekjes screent op huidkanker. Binnen de 30 seconden ontdek je of een plekje verdacht is! 

Hoe werkt het?

Neem via SkinVision een foto van een huidvlekje op een lichtrijke plek. Vervolgens krijg je quasi meteen een beoordeling van het risico. Daarna krijg je advies over welke vervolgstappen je moet ondernemen. 

Jouw Partena Ziekenfonds-voordeel?

We vinden het enorm belangrijk dat je zelf je gezondheid in de gaten kunt houden. Daarom ondersteunen we SkinVision. Schaf de app vóór 31 juli 2019 aan en betaal slechts 15 euro i.p.v. 30 euro voor een jaar.

2. moveUP

Wat is het?

Na een heup- of knieoperatie kan je chirurg, ziekenhuis of kinesitherapeut je moveUP aanbevelen. Deze handige revalidatieapp zendt je dagelijks een revalidatieprogramma, helemaal op jouw lijf geschreven.

Hoe werkt het?

Een gespecialiseerd medisch team volgt continu je revalidatie op. Je medicatie en oefeningen worden constant bijgewerkt op basis van je toestand. Het enige wat je hoeft te doen? Een activiteitenarmband dragen om te registreren hoeveel je beweegt. Daarnaast kun je vlotjes berichten en foto’s delen, zodat het medisch team precies weet hoe je je voelt.

Jouw Partena Ziekenfonds-voordeel?

Goede zorg kost veel geld. Daarom voorziet Partena Ziekenfonds een tegemoetkoming van 30 euro per kalenderjaar. Dit aan leden die in het kader van een  orthopedische ingreep aan heup en/of knie gebruik maken van onder meer moveUp.

3. Fibricheck

Wat is het?

Een app die zo snel mogelijk voorkamerfibrillatie opspoort. Dit is de meest voorkomende hartritmestoornis, waarbij de hartslag veel te hoog is. Vaak meer dan 100 slagen per minuut in rust. Daarnaast klopt het hart ook onregelmatig.

Hoe werkt het?

Je (huis)arts schrijft je de Fibricheck-app voor. Vervolgens installeer je hem op je smartphone en gebruik je de login die je kreeg van je dokter. De app is heel gebruiksvriendelijk: je legt je vinger op de cameralens, die vervolgens een minuut lang je hartslag meet. Die gegevens worden dan doorgestuurd naar een databank bij je arts.

Jouw Partena Ziekenfonds-voordeel?

Fibricheck kost 25 euro per maand en wordt momenteel niet terugbetaald door de wettelijke ziekteverzekering. Toch voorziet Partena Ziekenfonds een terugbetaling: tot 30 euro per jaar kun je terugkrijgen voor preventieve onderzoeken zoals Fibricheck, met een tegemoetkoming van 10 euro per onderzoek. 

Terugbetaling preventieve onderzoeken

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zorgt Partena Ziekenfonds voor een terugbetaling van raadplegingen en/of onderzoeken die verband houden met de preventie of opsporing van kanker (bv. uitstrijkje, zelftest darmkanker), cardiovasculaire ziekten, allergieën, osteoporose, luchtwegaandoeningen en diabetes. In dit rijtje horen nu ook bovenstaande gezondheidsapps thuis!

Gezondheidsapps

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Op de festivalweide mét de kinderen? Luister vooral naar jullie oren ...

Op de festivalweide mét de kinderen? Luister vooral naar jullie oren ...

Blog 18 juni 2019

Opletten met vingers tussen de deur” en “niet van dat muurtje springen!”, klinken heel bekend in de oren. Maar waarom waarschuwen we kinderen minder voor alledaagse zaken, zoals lawaaihinder? Kermis, vuurwerk, te luide films en uiteraard ook concerten kunnen best schadelijk zijn voor de oren. Wapen je dus en rust je kroost (en jezelf ...) uit met een degelijke oorbescherming wanneer jullie straks samen een festival bezoeken.

Verdacht vlekje gespot op je huid? Absoluut het bekijken waard

Verdacht vlekje gespot op je huid? Absoluut het bekijken waard

Blog 11 juni 2019

Genieten van het zonnetje? Jazeker! Zonnige dagen zorgen niet alleen voor een goed humeur en de nodige energie, ze houden ook je vitamine D-voorraad op peil. Alleen, gezond genieten van de zon doe je met mate: dus goed beschermd én juist gedoseerd. Wist je dat jaarlijks ongeveer 2.200 Belgen te maken krijgen met een melanoom, een zeer agressieve vorm van huidkanker. Hou dus regelmatig je huid in de gaten en wees waakzaam voor verdachte vlekjes ...

Waarom vaccineren nog steeds zo belangrijk is

Waarom vaccineren nog steeds zo belangrijk is

Blog 9 april 2019

Gedurende de eerste 18 jaar van ons leven krijgen we vaccinaties tegen wel 12 verschillende ziektes. Zo krijgen we inentingen tegen: difterie, kinkhoest, tetanus, polio, mazelen, rodehond, hepatitis B, enzovoort. Ondanks al deze inentingen is er slechts één vaccin verplicht, namelijk dat tegen kinderverlamming of poliomyelitis. Maar daar stop het niet: ook als volwassene kunnen sommige vaccinaties van belang zijn.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena