Blog

Gezond ouder worden: deze 4 tips helpen echt

Gezond ouder worden, hoe doe je dat? Een gegarandeerde succesformule voor een lang en gezond leven bestaat niet. Er zijn echter wel een aantal zaken die zeker bijdragen aan een gezond lichaam en een gezonde geest. Lees hier onze tips om gezond oud te worden. 

 1. Actief gezond blijven

  Bij het ouder worden neemt je spierkracht af en dit proces begint al rond je dertigste. Hierdoor verlies je elke tien jaar gemiddeld 2,27 kg aan spieren. Gelukkig kan je dit proces grotendeels tegengaan door regelmatig te bewegen. Denk aan krachttraining, maar ook aan sporten zoals zwemmenNIA en fietsen.  
   
  Regelmatig bewegen helpt bovendien om de kans op hart- en vaatziekten, kanker en osteoporose te verkleinen. En onthoud: het is beter om dagelijks een half uur matig intensief te bewegen dan om jezelf één keer per week volledig uit te putten. 
   
  Ben je van nature niet zo sportief ingesteld? Probeer het sporten dan leuker te maken door bijvoorbeeld een vriend of vriendin mee te vragen of bij een sportclub te gaan. Zo wordt het sporten veel gezelliger en merk je bijna niet meer dat je aan het zweten bent. 
   
  Als lid van Partena Ziekenfonds ontvang je bovendien een terugbetaling van 25 euro per jaar van het lidgeld van een sportclub
 2. Gezond ouder worden? Let op wat je eet 

  Ook gezonde voeding helpt je om vitaal ouder te worden. Probeer daarom elke dag minstens 200 gram groenten en 2 stuks fruit te eten. Kies daarnaast voor vezelrijke producten zoals volkoren pasta en zilvervliesrijst en eet regelmatig vette vis en noten.  
   
  Meer tips voor gezonde voeding vind je in de nieuwe voedingsdriehoek. Wil je graag voedingsadvies op maat? Als lid van Partena Ziekenfonds krijg je een terugbetaling van vier sessies bij een gediplomeerde diëtist
 3. Blijf jezelf uitdagen

  Natuurlijk wil jij niet alleen je lichaam, maar ook je brein jong houden. Daag jezelf daarom regelmatig mentaal uit. Dit kan door middel van geheugenspelletjes, door je sociale contacten uit te breiden of door het leren van een nieuwe taal of vaardigheid.
   
  Ook een gezonde voeding helpt om je brein jong te houden. Zo zijn vette vis, noten en oliën een bron van omega 3-vetzuren en deze zijn goed voor je hersenen
 4. Stel preventieve onderzoeken niet uit

  Hoor- een oogproblemen steken vaak de kop op bij het ouder worden. Hoe eerder je deze problemen signaleert, hoe beter. Uit onderzoek blijkt dat een gehoorapparaat de achteruitgang van je gehoor kan vertragen. Laat daarom regelmatig een preventieve hoor- en oogtest doen, zodat je er op tijd bij bent.
   
  Ben je verzekerd met onze Medicala verzekering? Dan ontvang je een terugbetaling voor preventieve onderzoeken zoals een oog- of hoortest.      

Alles wat je moet weten over gezond bewegen

Beweeg jij voldoende? In onze gratis gids kom je te weten of je wel voldoende beweegt en hoe je dat zo gezond mogelijk kan doen.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Vind zorg op maat in 3 stappen

Blog 31 oktober 2018

Wanneer je ouder wordt, hebben veel mensen een mening over hoe jij jouw leven zou moeten inrichten. Je hebt extra zorg nodig; het is tijd voor een rusthuis; je gaat beter niet meer alleen op stap, …

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena