Blog

Een personenalarm helpt voor een gerust gemoed

Wanneer een naaste het af en toe wat lastig heeft, dan is het moeilijk om je niet voortdurend zorgen over hem of haar te maken. Zeker nu de dagen weer korter en donkerder worden, ben je waarschijnlijk ongerust als je weet dat hij of zij alleen is. Een personenalarm kan dan uitkomst bieden voor jou én de zorgbehoevende. 

Met een personenalarm houdt de zorgbehoevende behoudt zijn zelfstandigheid. En jij weet dat er in geval van nood altijd snel hulp geboden kan worden, zodat je de zorg een beetje los kan laten. 

Wat is een personenalarm? 

Een personenalarmsysteem voor senioren, ook wel PAS genoemd, is een klein apparaatje dat iemand bij zich draagt. In geval van nood, is het mogelijk om via het personenalarm (al dan niet automatisch) een contactpersoon of alarmcentrale te waarschuwen. 
 
Personenalarmen voor senioren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van een eenvoudige alarmknop die de zorgbehoevende om de nek draagt tot een GPS-zender of een meer geavanceerde alarm-armband die verbonden is aan een app.  Ben je niet helemaal zeker welk systeem het beste bij jou of bij je naaste past? Kies dan hier voor het systeem dat het best bij jouw situatie past.

De voordelen van een alarm-armband voor dementerende ouderen

Als alarmsysteem voor bijvoorbeeld dementerende ouderen is een alarm-armband, zoals die van Zembro, een van de meest betrouwbare opties. Deze kunnen ze immers niet vergeten. De armband is waterdicht en kan dus altijd gedragen worden. 
 
De batterij gaat 2 tot 6 dagen mee en zowel de drager als de contactpersonen ontvangen een melding als de batterij bijna leeg is. Het is bovendien mogelijk om via de armband naar de drager te bellen.

Zembro

Contactpersonen ontvangen ook automatisch bericht wanneer de armband voor langere tijd niet gedragen is. Als de zorgbehoevende in paniek is, dan kan hij zelf alarm slaan via de armband
 
In de Zembro app zie je niet alleen waar de senior zich bevindt op het moment dat er een alarmsignaal binnenkomt, maar ook wie van zijn contactpersonen het dichtst in de buurt is. Daarnaast staat er altijd een professional van de Zembro Zorgcentrale klaar om contact op te nemen met de senior als de contactpersonen niet bereikbaar zijn.
 
Lees hier de getuigenissen van gebruikers van het Zembro alarm-armband

Korting op personenalarmen voor senioren

Denk jij dat een PAS hulp kan bieden? Als lid van Partena Ziekenfonds ontvang je korting op verschillende alarmsystemen voor ouderen
 
Daarnaast kan je als mantelzorger ook rekenen op extra steun. Zo bieden we hulp in huis, opvang in een dagcentrum en geven we advies over woningaanpassingen. 
 
Zembro

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Vind zorg op maat in 3 stappen

Blog 31 oktober 2018

Wanneer je ouder wordt, hebben veel mensen een mening over hoe jij jouw leven zou moeten inrichten. Je hebt extra zorg nodig; het is tijd voor een rusthuis; je gaat beter niet meer alleen op stap, …

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena