Blog

Geboortepremies en meer: zo helpen wij jou bij een nieuwe baby

Een nieuwe baby roept heel wat vragen bij je op. Je huisarts en gynaecoloog zijn er voor al je medische vragen. Maar ook je ziekenfonds is een belangrijke partner tijdens en na je zwangerschap. Zo geeft Partena Ziekenfonds je met haar geboortepremie een financieel steuntje in de rug. 

Ben je zwanger? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Dan helpen we je om de administratieve formaliteiten tijdig in orde te brengen. Je kunt bovendien met al je praktische vragen terecht bij onze zwangerschapsconsulenten en onze zwangerschapsnieuwsbrieven staan boordevol tips, op maat van jouw zwangerschap.  
 
Lees hieronder wat je tijdens en na je zwangerschap kan verwachten van Partena Ziekenfonds. 
 

Advies van onze zwangerschapsconsulenten

Dankzij onze zwangerschapsconsulenten kom je na de geboorte niet voor verrassingen te staan. Zij beantwoorden vragen als: 'Hoe vraag ik moederschapsverlof en vaderschapsverlof aan?', 'Wat moet er gebeuren voor en na de geboorte?' en 'Hoe kan ik kraamzorg inschakelen?'. Het is slechts een greep uit de vragen die je kunt stellen aan de consulenten. 
 

Ontdek onze geboortepremie

Ook zorgt jouw ziekenfonds voor een financieel duwtje in de rug. Voor elk kind dat je inschrijft, krijg je een adoptie- of geboortepremie. Let wel, deze premie is niet hetzelfde als het kraamgeld dat je ontvangt van je kinderbijslagfonds. Wil je graag weten hoe dat nu juist zit met dit kraamgeld en kindergeld dat het kinderbijslagfonds jou uitbetaalt? Lees dan even deze blog.
 
Bij Partena Ziekenfonds krijg je bij een geboorte of adoptie een premie van maximaal 400 euro per kind (200 euro per ouder die is aangesloten bij Partena Ziekenfonds). Wist je trouwens dat je als je jouw kindje ook aansluit bij Medicalia, je een extra premie van 250 euro krijgt? 
 

Liever een babyrekening dan een geboortepremie?

In plaats van voor een adoptie- of geboortepremie kun je er ook voor kiezen om een babyrekening te openen. Partena Ziekenfonds geeft je 500 euro cadeau. Hiermee kun je een jaar lang artikelen kopen in onze gezondheidsshop Shopavita. Je kan kiezen uit de rubrieken 'Baby en kind'.
 

Vergeet het geboortegeschenk niet

Je krijgt niet alleen administratieve hulp en een financieel duwtje in de rug, daarbovenop worden jij en je kleintje al meteen verrast met een geboortegeschenk. Is het je eerste kindje? Dan krijg je van ons een hangstoel cadeau
 
Voor de volgende broers of zusjes ontvang je als lid van Partena Ziekenfonds een goodiebag met babyartikelen en een babygeschenkbon die je kan besteden in onze gezondheidsshop Shopavita.
 

Schrijf je in voor onze zwangerschapsnieuwsbrieven

Zwanger of net bevallen? In onze speciale zwangerschapsnieuwsbrieven vind je tips op maat van jouw zwangerschap. Ontdek hoe je baby groeit, wat je moet regelen en wat Partena Ziekenfonds voor jou doet. Schrijf je hier in. 
 
 

 

Geboorte

Gerelateerde categorieën

Nieuwsbrief voor aanstaande ouders

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol informatie om van je zwangerschap en de eerste levensjaren van je kind een onvergetelijke tijd te maken.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Zwangerschap: de eerste symptomen

Zwangerschap: de eerste symptomen

Blog 9 februari 2016

Wat zijn de eerste tekenen of symptomen die in die richting van zwangerschap wijzen? En wat doe je als de urinetest positief is? Gelukkig sta je er niet alleen voor. Hieronder vind je een checklist die je wegwijs maakt tijdens je prille zwangerschap.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena