Blog

Volg de avonturen van je kind op onze jeugdkampen

Op zoek naar een jeugdkamp met een educatieve meerwaarde? Dan ben je bij Idee Kids aan het juiste adres. Dankzij 'Bloggen op kamp' weet je ook als ouder welke avonturen je kind beleeft.

Idee Kids zorgt voor plezier tijdens de vakantie 

Idee Kids staat bekend als de grootste organisator van vakantiekampen in Vlaanderen. Tijdens een jeugdkamp van Idee Kids beleven kinderen tussen 3 en 12 jaar de meest fantastische avonturen. Bij hen staat een uitgebreid aanbod van sport-, knutsel- en spelplezier op het programma. 

Ons mannetje was heel gelukkig met het kamp. Hij vertelde honderduit 's avonds. Normaal is hij niet zo gelukkig als hij naar een opvang moet, maar dit was echt een succes! Ook taalkundig had hij na 3 dagen al veel bijgeleerd op kamp. Een dikke pluim voor de organisatie!
Dirk, papa van Jef

Doordat het dagschema van de kinderen zodanig druk bezet is, zijn ze ‘s avonds vaak zo uitgeteld dat ze het niet meer uitgebreid kunnen navertellen aan het thuisfront. Daarvoor hebben de organisatoren van Idee Kids een oplossing bedacht: bloggen! 

Waarom zou je kind bloggen op een jeugdkamp? 

Als ouder laat je je oogappel niet graag alleen. Toch breekt er een moment aan waarop je de zorg af en toe een beetje uit handen zal moeten geven. Hierdoor zal je je kleintje toevertrouwen aan iemand anders. Niet alleen ben je dan als ouder vaak wat ongerust, je wilt ook graag weten wat je kind de hele dag heeft uitgespookt en beleefd. 

Hiervoor heeft Idee Kids een oplossing bedacht. Dankzij Partena Ziekenfonds is er op hun jeugdkampen voortaan een tablet voorhanden. Hiermee kunnen kinderen zelf aan de slag. Zo kunnen ze leuke foto’s, filmpjes en verslagjes schrijven die ze dan via de verschillende blogs van Idee Kids kunnen delen met hun ouders. Voor de kinderen die nog te jong zijn om zelf aan de slag te gaan met de tablet, helpt de begeleiding met het in beeld brengen van de dag. Hoewel de kinderen hier niet zelf bloggen, zal het verslag altijd vanuit het perspectief van het kind verteld worden. 

Met dit initiatief worden de kinderen zowel spelenderwijs als educatief benaderd. De blog is een tof communicatiemiddel voor ouders waar tussendoor ook gezondheidsadvies vanuit Partena Ziekenfonds terug te vinden is. 

Toen mijn zoontje deelnam aan het Indianenkamp, ging ik af en toe eens kijken op de blog. De monitrices deelden dan foto’s of filmpjes van de activiteiten, de knutselwerkjes én de glimlachende gezichtjes van de kinderen. Cas kende geen andere kindjes in zijn groep, dus ik vroeg me af of het vlot zou verlopen. Maar ik kon dankzij de blogposts zien dat Cas zich duidelijk amuseerde, en ik was dan telkens een beetje gerustgesteld!
Inge, mama van Cas

Vertrekt jouw kind straks op jeugdkamp? 

Als lid van Partena Ziekenfonds geniet je van enkele voordelen wanneer je kind op jeugdkamp gaat met Idee Kids. Zo betaalt Partena Ziekenfonds per kalenderjaar een maximum bedrag van 100 euro terug (5 euro per kampdag met max. 20 dagen per jaar) voor kampen en meerdaagse activiteiten. Denk maar aan een sportkamp, jeugdbewegingskamp of ook meerdaagse activiteiten zonder overnachting.

Let wel, 1 sportdag komt niet in aanmerking voor deze terugbetaling. Daarbovenop krijg je voor een kamp bij Idee Kids er nog eens 10 euro korting per kamp. Ook wanneer je kind een vriend of vriendinnetje wil meenemen op kamp, genieten zij van een vriendschapskorting, ongeacht of ze nu lid zijn van Partena Ziekenfonds of niet.

bloggen op kamp

Gerelateerde categorieën

Partner

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Laat je kind bewegen!

Laat je kind bewegen!

Blog 4 november 2018

Een onderzoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven toonde aan dat Vlaamse kinderen gemiddeld 6 à 9,5 uur al zittend doorbrengen. Dat komt neer op maar liefst 50% tot 80% van hun wakkere tijd. Al dat zitten op tijd en stond doorbreken is essentieel om gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena