Blog

Blijf actief en vitaal tijdens je pensioen

Door te bewegen blijf je mentaal fit, fysiek in vorm en slaap je beter. Je bouwt weerstand op en beperkt het risico op hart- en vaatziekten, kanker en osteoporose. Geef beweging dus een plaats in je dagdagelijkse leven.

Lichamelijk actief

Een half uurtje beweging per dag is de beste manier om het hart en de geest gezond te houden. Regelmatige fysieke activiteit kent verschillende voordelen: 

  • Je spieren en beenderen worden sterker door ze te gebruiken. Hoe meer we van ze vragen, hoe beter hun weerstand wordt.
  • Naast evenwichtige eetgewoonten helpt een dosis dagelijkse beweging het risico op breuken en valpartijen te verkleinen.
  • Naast de toegenomen levenskwaliteit (een fit gevoel, een verkwikkende slaap, minder stress, meer sociaal contact) heeft beweging ook een gunstige invloed op de werking van het hart, de bloedvaten en de longen.

Het geheim schuilt in de regelmaat

Er bestaan ontelbaar veel manieren om te bewegen. Kies een beweegvorm die bij je past! Maar vergeet niet, het geheim van een lichaam in vorm schuilt in de regelmaat. Denk eraan om dus dagelijks dertig minuten te bewegen, in één stuk of in kortere stukjes verdeeld.

Fietsen met een duwtje in de rug

Veel mensen op pensioen houden ervan om heerlijk te gaan fietsen. Maak je graag korte tochtjes? Mag het iets langer zijn? Of is het niet zo evident om lange tochten te maken? Dan is een elektrische fiets misschien een goed idee. Dankzij de elektrische fiets blijf je bewegen, alleen moet je minder kracht zetten op je pedalen.

Word lid van een sportclub

Fietsen, wandelen, lopen, zwemmen, karate, yoga, badminton, ... Maak jezelf lid van een sportclub en beweeg samen met anderen. Het is fijner om samen te bewegen en je maakt daarbovenop meteen ook nieuwe vrienden. Partena geeft je een duwtje in de rug en betaalt 15 euro op het jaarlijks lidgeld terug.

Geniet actief van de natuur

Vogels spotten, vlinders tellen, prachtige natuurgebieden ontdekken, … Het is gewoon zalig om te genieten van de natuur! Je hebt tal van verenigingen die geregeld natuuractiviteiten organiseren, natuurtips geven en nieuwe gebieden helpen verkennen. Natuur doet je goed!


Hoe kies jij jouw ziekenfonds?
Actief op pensioen

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gepensioneerd

Je tweede carrière: je pensioen

Na een lange, intensieve loopbaan is je pensioen aangebroken. Niets moet, je kunt andere aspecten van jezelf ontdekken, oude dromen realiseren, tijd besteden aan je gezondheid en je hobby's. Hoe begin je eraan? We geven je een aantal tips.

65-plus voordelen

Voordelen voor 65-plussers

Je krijgt tal van voordelen vanaf je 65 jaar bent. Sommige zijn gekend, voor andere moet je al een echte speurneus zijn om ze weten te vinden. Partena Ziekenfonds helpt je een handje.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena