Baby op ontdekking

Baby op ontdekking

Kijk mama, papa, ik kan zitten. En nu kan ik al kruipen. Ik kan stappen. Een hele nieuwe wereld gaat telkens open voor je baby. Hij kan zijn omgeving ontdekken vanuit verschillende hoogtes. En bij ontdekken hoort ook experimenteren.

Voor je baby is de wereld één grote ontdekkingstocht. De zintuigen ontwikkelen zich op jonge leeftijd razendsnel. Scherpe kleurcontrasten, bewegingen, verschillende stofjes, texturen en geluidjes worden niet voor niks in babyspeelgoed geïntegreerd. Het is immers dankzij dit kijken, voelen en ervaren dat je baby de wereld in zich opneemt. Wil je graag meer weten over je zwangerschap? Schrijf je in voor onze zwangerschapsnieuwsbrieven.

Experimenteren en proberen

  • Kamerplanten, kleine prullen op de grond, kapotte kussens met sluitspeldjes, losse draadjes, zakdoekjes in bedje, ... mmmmm! Een baby steekt graag alles in zijn mondje. Houd die dingen uit de buurt. Haal ze desnoods voor een tijdje uit je huis totdat je kindje weet wat gevaarlijk is voor hem.
  • Rollen, draaien, terugrollen. Voor je het weet rolt je baby van de zetel, van de verzorgingstafel, ... Het klinkt logisch, maar die ongevallen gebeuren nog steeds heel vaak. Blijf steeds bij je baby als hij niet vast zit of ligt. Zet je baby'tje niet zonder gordels in de relax of eetstoel.
  • Opgepast bij de aankoop van speelgoed of babygerief. Nieuwe spullen moeten beantwoorden aan de veiligheidsnormen: de spijlen van de bedjes moeten op een juiste afstand staan, speelgoed moet babyveilig zijn, de kinderstoel moet veilig zijn, ... Bij tweedehandsspulletjes ga je dit best nog eerst even na.
  • Pas op voor verbranding, verdrinking, verstikking, ... We denken aan de draad van het warme strijkijzer, het tafellaken en een hete kop thee of een scherp mes op tafel, een hoofdkussen in de wieg, te hoge temperatuur op de kamer, CO-gevaar op de kamer, te heet badwater, hete melk, in slaap vallen na een helse huilbui, lange koordjes aan kleertjes, stralingsgevaar, ...

Alles over je zwangerschap

Zwanger, of net bevallen? Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van Partena Ziekenfonds: je ontdekt hoe je baby groeit, wat je moet regelen, en wat Partena voor jou doet.

Ontdekkingstocht baby

Gerelateerde categorieën

Dossier zwangerschap en geboorte

Info over zwangerschap, bevalling, en het leven met een nieuwe baby. Reken ook op Partena voor kraamzorg, kinderopvang, zwangerschapsverlof en babyvoordelen.

Nieuwsbrief voor aanstaande ouders

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol informatie om van je zwangerschap en de eerste levensjaren van je kind een onvergetelijke tijd te maken.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

EHBO baby's en kinderen, deel 2 

EHBO baby's en kinderen, deel 2 

Blog 29 oktober 2015

Bij baby’s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige builen of wonden tot gevolg. Maar hoe verzorg je een wondje bij je kind? Wat is onschuldig, wat is ernstig? Wanneer zoek je meteen hulp?

Meer over zwangerschap, geboorte en baby

partena babyvoordelen
 
zwangerschapsverlof

 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena