Blog

Alles wat je moet weten over dienstencheques in 2016

Weet je niet wat eerst te doen? Geef je werk dan voor een stukje uit handen en laat Partena Hulp in huis je hierbij helpen. Dankzij onze hulp in huis kan je jouw huishoudelijke taken zoals poetsen of strijken uitbesteden. Betalen doe je gemakkelijk met dienstencheques. Want dienstencheques zijn in 2016 nog steeds van de partij. Wat er verandert op 1 januari, hoe je ze kan bestellen en wat je ermee kan betalen: je leest het allemaal hier.

Wat betekenen dienstencheques in 2016 voor jou? 

Een dienstencheque is een cheque waarmee je diensten kan vergoeden. Deze diensten verlichten je werk in het huishouden zoals poetsen, strijken en wassen. De cheques werden in 2004 door de overheid in het leven geroepen. Dit had als doel om meer laaggeschoolden aan het werk te krijgen en zwartwerk terug te dringen. In 2016 is er ook een heleboel veranderd. Wat dit concreet voor jou betekent lees je hier. Download ook onze handige gids over poets-en strijkhulp.

Hoeveel kosten dienstencheques & hoelang zijn ze geldig?

Dienstencheques kun je kopen aan 9 euro per stuk. Belangrijk om te weten is dat ze fiscaal voordelig zijn. In Vlaanderen krijg je een belastingvermindering waardoor je uiteindelijk slechts 6,30 euro per cheque betaalt. Nog belangrijk om te weten is dat het aftrekbaar bedrag zich beperkt tot 1.400 euro per persoon. Ook moeten de cheques binnen de acht maanden gebruikt worden. Wanneer je niet al je aangekochte dienstencheques opgebruikt, mag je deze omruilen wanneer ze niet vervallen zijn. In het Vlaamse, Brusselse en Waalse gewest is Sodexo de verdeler en drukker van dienstencheques. Wil je weten hoe je dienstencheques kan bestellen? Dat kom je hier te weten. 

Kies je voor papieren of elektronische dienstencheques?

Bij Partena Hulp in huis verkiezen we om te werken met elektronische dienstencheques. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Na de geleverde prestatie brengt je poetshulp deze cheques in. Van Sodexo ontvang je vervolgens een bericht van de geregistreerde prestatie. Wanneer jij dit bevestigt, wordt het correcte aantal dienstencheques van je saldo afgetrokken.  De cheques zijn ook direct raadpleegbaar na ontvangst van betaling. Door elektronische dienstencheques te gebruiken kan je deze ook altijd digitaal opvolgen. Tenslotte draag je zo ook een steentje bij aan het milieu door papieren cheques te vermijden. 

Ondernemer én net mama geworden?

Ben je een zelfstandige én net mama geworden? Weet dan dat je recht hebt op 105 uur moederschapshulp. Deze kan je immers betalen met de 105 dienstencheques die je krijgt via het Sociaal Verzekeringsfonds voor Zelfstandigen waarbij je aangesloten bent. Die kun je aanvragen van 6 maanden vóór tot 6 weken na de geboorte. Ze zijn geldig van zodra je je professionele activiteiten weer hervat.

Alles wat je moet weten over poets- en strijkhulp

Ben je op zoek naar poets-of strijkhulp? Wil meer weten over dienstencheques? Al deze informatie vind je terug in onze gratis gids. Deze gids legt in een notendop uit wat je moet weten over hulp in huis.

Dienstencheques 2016

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Je huis opruimen: tips op weg naar proper wonen

Je huis opruimen: tips op weg naar proper wonen

Blog 20 januari 2016

Opgeruimd staat netjes! Een schone, nette omgeving brengt jou én je huisgenoten tot rust. Bij sommigen zit regelmatig poetsen gebeiteld in hun weekprogramma. Voor alle anderen geven we met plezier enkele handige tips mee! Want iedereen vraagt zich wel af waar ze in hemelsnaam moeten beginnen bij het opruimen van hun huis.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena