Blog

7 tips voor een ontspannen vakantie

Op vakantie vertrekken, daar kijk je het hele jaar naar uit. Maar eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen, is ontspannen niet altijd vanzelfsprekend. We geven je daarom enkele tips voor een volledig ontspannen vakantie. 

Onze 7 tips:

 1. Vakantievoorpret 

  Van tevoren je vakantie plannen is niet alleen leuk, het zorgt er ook voor dat je vakantie zelf veel relaxter zal verlopen. Zoek al wat informatie over je bestemming op en denk alvast na over de kledij en andere spullen die je mee wilt nemen. Je hoeft natuurlijk niet alles al vast te leggen, maar probeer te genieten van het plezier vooraf. Dat zorgt voor minder stress tijdens je vakantie en je krijgt alvast een beetje een vakantiegevoel waardoor je vakantie zelf langer lijkt te duren. Win-win!
 2. Vertrek relaxt

  Een goed begin is het halve werk. Zorg dus dat je niet hoeft te haasten bij vertrek. Maak een (ruime) planning en hou je er ook aan. Zo voorkom je dat je straks gestresst in de auto, trein of het vliegtuig zit, want laten we eerlijk zijn: een gehaast vertrek is geen goede start van een ontspannen vakantie. 
 3. Gezond genieten

  Natuurlijk staat genieten tijdens je vakantie voorop. Er is maar weinig zo vervelend als voortdurend calorieën moeten tellen terwijl je langs het ontbijtbuffet in je hotel loopt. Toch is het ook tijdens de vakantie belangrijk dat je evenwichtig eet. En nee, dat hoeft helemaal niet saai te zijn. Met deze 9 tips heb je gegarandeerd een gezonde, gebalanceerde én ontspannen vakantie.
 4. Laat je werk thuis

  Voor een volledig ontspannen vakantie leg je al je verplichtingen even aan de kant. Probeer dus om je laptop thuis te laten en check je e-mail gewoon eventjes niet. Wil je toch een beetje op de hoogte blijven van wat er op je werk gebeurt? Probeer dan af en toe een momentje in te plannen om je mails te lezen. Maar zorg dat het niet als een verplichting voelt, want zodra je je gedwongen voelt om iets te doen, is het geen ontspannen vakantie meer. 
 5. Beweeg regelmatig

  Bij een ontspannen vakantie denken veel mensen aan eventjes helemaal niks doen, het liefst twee weken lang. Natuurlijk is het heerlijk om een hele dag bij het zwembad te liggen, maar af en toe bewegen zal er juist voor zorgen dat je je nog meer ontspannen voelt. Klinkt tegenstrijdig, maar het is echt waar. Plan dus regelmatig een beetje beweging in: ga joggen, maak een avondwandeling, ga dansen of zwemmen, maak plezier! Je zult zien dat je helemaal ontspannen terugkomt van vakantie. 
 6. Blijf in het moment

  Het geheim van een ontspannen vakantie? Geniet van elke seconde. Probeer in het moment te leven en maak je geen zorgen om dingen in de toekomst of in het verleden. 
 7. Ga voorbereid op reis 

  Is je reisverzekering in orde en moet je nog vaccins halen? Al dit soort zaken regel je best ruim op voorhand zodat je je daar tijdens jouw vakantie geen zorgen meer om hoeft te maken. In deze handige tool vind je een overzicht van alles wat je moet regelen voor jouw vakantie.

Als je deze tips volgt dan staat je vast en zeker een ontspannen vakantie te wachten. Geniet ervan! 

Alles wat je moet regelen voor een zorgeloze vakantie

Heb je nog bijkomende vragen over wat je moet regelen voor een zorgeloze vakantie? In onze gratis gids kom je er alles over te weten.

ebook zorgeloos op vakantieontspannen vakantie

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gezond eten op vakantie: zeg nee tegen vakantiekilo’s

Gezond eten op vakantie: zeg nee tegen vakantiekilo’s

Blog 5 juni 2017

Niets zo heerlijk als een deugddoende, ontspannende vakantie. Maar het lachen vergaat ons al snel als we bij thuiskomst op de weegschaal gaan staan. Nochtans is bewegen en gezond eten op vakantie niet zo moeilijk. Integendeel: in vele gevallen maak je je reis net een pak boeiender en geniet je achteraf net zo lang na van je trip.

Hooikoorts: symptomen en behandeling

Hooikoorts: symptomen en behandeling

Blog 26 april 2017

Wanneer alle bomen en grassen in bloei schieten, start het seizoen van de hooikoorts. In deze bloeiperiode, tussen eind mei en augustus, is hooikoorts een van de meest voorkomende allergieën. Maar wat is hooikoorts en hoe herken je de symptomen van hooikoorts? Je ontdekt het hier. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena