Activiteit

Workshop Werken met chronische pijn (Kessel-Lo)

In België lijden, naar schatting, 1 op 5 personen aan pijn die langer dan 3 maanden aanhoudt. Leeftijd is de grootste risicofactor. Maar het gaat ook om jongeren. Meer vrouwen dan mannen zijn betrokken. Dat blijkt ook uit de Gezondheidsenquête 2013. Vanaf de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar hindert pijn minstens 1 op 5 personen, ook mannen, bij het uitvoeren van normaal werk. 

Chronische pijn levert niet alleen fysieke beperkingen op. Het tast ook je geestelijke gezondheid aan. Frequente en langdurige periodes van arbeidsongeschiktheid zijn hiervan het gevolg. Onderzoeken tonen aan dat, onder bepaalde voorwaarden, regelmatig bewegen en terug gaan werken goed zijn voor je gezondheid en voor de pijnbeleving. Vanaf de 7de week afwezigheid van het werk verloopt je re-integratieproces moeilijker. Een goede voorbereiding en begeleiding zijn dan wenselijk. Want er kunnen nogal wat drempels, onzekerheden en vooroordelen zijn. Op en naast de werkvloer zijn er ook hulpbronnen en hulpmiddelen voor chronische pijnpatiënten. Tijdens deze interactieve workshop komt dat allemaal aan bod. Je krijgt heel wat praktische tips.

De workshop gaat door vanaf 6 deelnemers. Maximum 10 deelnemers.

Wanneer

dinsdag 27 november 2018 van 18u tot 20u30


Waar

Kompas, Diestsesteenweg 49, 3010 Kessel-Lo


Prijs

42 euro / persoon (bij inschrijving vóór 10 november: 33 euro; bedragen zonder BTW)


Registreer

Inschrijving is verplicht en kan via info@loopbaankompas.be of via de website van Loopbaankompas

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wat is een ereloonsupplement?

Wat is een ereloonsupplement?

Blog 5 december 2018

In sommige gevallen moet je als patiënt in een ziekenhuis een ereloonsupplement betalen. Wat houdt zo’n supplement in? En belangrijker: hoe bescherm je jezelf tegen eventuele hoge kosten? Kom alles te weten over het ereloon in deze blogpost.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena