Activiteit

Inspiratiedag Participatief werken in de jeugdhulp (Gent)

Vier woorden volstaan om uit te leggen wat participatief werken betekent: van over naar met. Het gaat om methodes en werkvormen die in de jeugdhulp gebruikt worden om kwetsbare jongeren en ook hun ouders te betrekken bij de besluitvorming die voor hen belangrijk is.

Het is ook een instelling, een basishouding, die ondersteunt op moeilijke momenten. Want wanneer de kijk en belangen van jongeren en ouders botsen, kan het er heftig aan toe gaan. Hoe zorg je dan voor transparante, respectvolle communicatie? 

Hulp bestaat vooral uit ondersteunen van jongeren en hun gezin in een proces, waarbij ze niet enkel betrokken zijn maar dat ze vooral zelf sturen. Want hulp is meer dan praten. Hulp is samen dingen doen! Dat is wat jongeren en hun ouders vragen.

Daar komt veel bij kijken. Herstelacties om uitsluiting uit maatschappelijke structuren en armoede te voorkomen kunnen vele vormen aannemen. Het kan ook diverse richtingen uitgaan, bijvoorbeeld op vlak van werk of school. Dat organiseren vanuit de eigen inzet van betrokkenen en met opbouw en behoud van vertrouwen is een kunst. 

Tijdens deze inspiratiedag krijg je een stand van zaken over participatief werken in de jeugdhulp in Vlaanderen. Daarna kun je deelnemen aan een workshop of conversatietafel waarvoor je kiest bij inschrijving. Je krijgt dan heel wat praktische tips voor participatief werken met kwetsbare jongeren en ouders rond specifieke problematieken.


Wanneer

Dinsdag 12 maart 2019 van 9u tot 14u


Waar

Virginie Lovelinggebouw VAC Gent, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent


Prijs

15 euro / persoon


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan tot 1 maart 2019 via de website van Departement Welzijn Volksgezondheid en Gezin

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Pilar: About yesterday

Gastblogger Pilar: About yesterday

Blog 29 april 2019

Ik had er een helse nacht op zitten zonder slaap. Ik kon me amper bewegen en vond geen houding die de pijn wat dragelijker maakte. Op mijn rug blijven liggen lukte niet aangezien ik dan door de druk op mijn borstbeen het gevoel kreeg dat ik niet kon ademen... 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena