Activiteit

Infovoormiddag Vroegtijdige opsporing en behandeling van dementie (Sint-Niklaas)

Een vroegtijdige diagnose van dementie is zoals bij vele chronische ziekten belangrijk. Het kan rust geven. Zowel de patiënt als zijn naasten hebben dan ook meer tijd om met de veranderingen te leren omgaan en om gepaste maatregelen nemen. Bovendien krijgen betrokkenen dan recht op hulp en ondersteuning.

Eens de diagnose is gesteld gaat alle aandacht uit naar het stoppen of vertragen van de ontwikkeling van dementie. Een behandeling die dementie kan genezen bestaat er momenteel nog niet. Het verbaast dan niet dat wetenschappers onderzoeken of dementie kan vermeden worden en of er vroegtijdige stadia zijn die men via een eenvoudige en goedkope test kan opsporen.
Tijdens deze infovoormiddag licht Dr. Yannick Vermeiren toe hoever het wetenschap onderzoek momenteel staat. Je krijgt ook een overzicht van de onderzoekpistes die er gevolgd worden. 
De lezing gaat door vanaf 5 deelnemers.

Wanneer

Vrijdag 28 september 2018 van 9u30 tot 12u30


Waar

LDC Den Aftrap, Gerdapark 14, 9100 Sint-Niklaas


Prijs

15 euro / persoon (gratis voor (kandidaat-)vrijwilligers)


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via secretariaat@alzheimerliga.be (tot 13 september 2018).

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Partena Ziekenfonds lanceert de Luisterlijn

Partena Ziekenfonds lanceert de Luisterlijn

Blog 15 januari 2019

sinds 1 januari krijgen klanten van Partena Ziekenfonds gratis consultaties bij een erkend klinisch psycholoog via de ‘Partena Luisterlijn’. Het ziekenfonds wil hiermee psychologische hulp bereikbaar maken voor iedereen. Hoognodig, want volgens een grootschalig onderzoek van KULeuven en UGent worstelt maar liefst 1 op 4 Vlamingen met zijn geestelijke gezondheid en 1 op 2 van de Vlaamse werknemers denkt tussen dit en vijf jaar een burn-out te hebben*. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena