Activiteit

Infonamiddag Vakantiemogelijkheden voor mantelzorgers (Assebroek-Brugge)

Ook een mantelzorger of zorgbehoevende heeft behoefte aan rust en ontspanning. Je kunt daar op diverse manieren voor zorgen. Een goede voorbereiding is nodig. Want je moet er tijd en geld aan besteden.

Tijdens deze infonamiddag krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden die er bestaan. Als de mantelzorger alleen op vakantie gaat, dan moet de continuïteit en kwaliteit van de zorg voor de zorgbehoevende, thuis of in een thuis vervangend milieu, vooraf geregeld zijn. Gaat hij samen met de mantelzorger op vakantie dan moet ook de zorg tijdens dat verblijf geregeld worden. 

Voor bijvoorbeeld psychiatrische patiënten, personen met dementie, personen die een rolwagen of een scooter gebruiken om zich te verplaatsen en personen die bijzondere zorgen zoals nierdialyse nodig hebben, zijn er specifieke aandachtspunten.

Er is ook een verschil tussen een uitstap van een dag, een weekendje weg en een verblijf van 1 maand.

Neem ook contact met je ziekenfonds en bekijk ook al je verzekeringen vóór je vertrek, zeker als dat om een vakantie in het buitenland gaat.

Je krijgt heel wat praktische tips. 


Wanneer

Donderdag 6 juni 2019 van 14u tot 16u


Waar

LDC Ter Leyen, Kroosmeers 1, 8310 Assebroek (Brugge)


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via Dienstencentra Brugge of T. 050 32 60 10.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena