Activiteit

Infonamiddag Tegemoetkomingen voor zorgbehoevende ouderen (Lommel)

Met de ouderdom komen de gebreken. Maar dat is niet voor iedereen hetzelfde. Als mantelzorg, woningaanpassing en hulpmiddelen niet volstaan of niet mogelijk zijn, moet je wel beroep doen op professionele hulp. Daar zijn kosten aan verbonden. Financiële tegemoetkomingen, onder welke vorm ook, zijn dan welkom.

Tijdens deze infonamiddag licht Stefan Hendriks drie tegemoetkomingen toe: het zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden, het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood, en de mantelzorgtoelage van de stad Lommel. Je krijgt antwoord op vragen zoals: Welke rol speelt je leeftijd en gezinssituatie? Moet het gaan om specifieke hulp? Houdt men rekening met andere tegemoetkomingen, inkomens en wijzigingen in het vermogen van jezelf en je gezin? Welke referteperiode geldt er? Moet je ze aanvragen? Bij wie? Je krijgt heel wat praktische tips.

Wanneer

Donderdag 21 maart 2019 van 14u tot 16u


Waar

Woonzorgcentrum De Bekelaar, Kliniekstraat 2, 3920 Lommel


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via T. 011 39 71 02.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Pilar: About yesterday

Gastblogger Pilar: About yesterday

Blog 29 april 2019

Ik had er een helse nacht op zitten zonder slaap. Ik kon me amper bewegen en vond geen houding die de pijn wat dragelijker maakte. Op mijn rug blijven liggen lukte niet aangezien ik dan door de druk op mijn borstbeen het gevoel kreeg dat ik niet kon ademen... 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena