Activiteit

Infonamiddag Tegemoetkomingen voor mantelzorgers en zorgvragers (Hoogstraten)

Wie voor iemand zorgt, merkt vrij snel dat er heel wat kosten aan verbonden zijn. Gelukkig is er het ziekenfonds en kun je eventueel beroep doen op een hospitalisatieverzekering. Maar dat volstaat niet.

Want als er geen voldoende aanbod voor zorg en opvang van zorgbehoevenden is of wanneer daar bijvoorbeeld lange 
wachttijden of wachtlijsten voor zijn dan heb je daar niet veel aan. Niet alle extra kosten en financiële verliezen zijn daarmee gedekt. Ook een aanvraagprocedure via internet of de automatische toekenning van tegemoetkomingen belet geen lange behandeltermijn. Bij sommige tegemoetkomingen speelt het inkomen, vermogen of de samenstelling van het gezin van de zorgbehoevende een rol. Ook een tijdelijk verblijf in een zorginstelling of woonzorgcentrum kan een invloed hebben. Dat leidt niet altijd tot een negatief resultaat.

Tijdens deze infonamiddag krijg je een kort overzicht van financiële tegemoetkomingen voor mantelzorgers en zorgvragers. Je krijgt vooral praktische tips.

Deze infonamiddag is het eerste infomoment van de MantelzorgHub, met een feestelijke openingsreceptie. In juli en augustus zijn er ontspannende activiteiten gepland. Want de initiatiefnemers willen ook het contact tussen mantelzorgers, op regelmatige tijdstippen, bevorderen.
 

Wanneer

Dinsdag 4 juni 2019 van 14u tot 16u


Waar

LDC Stede Akkers, Jaak Aertslaan 4, 2320 Hoogstraten


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via katelijne.hoet@hoogstraten.be of T. 03 340 16 00. Meldt het aantal personen voor wie je een inschrijving vraagt.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Pilar: About yesterday

Gastblogger Pilar: About yesterday

Blog 29 april 2019

Ik had er een helse nacht op zitten zonder slaap. Ik kon me amper bewegen en vond geen houding die de pijn wat dragelijker maakte. Op mijn rug blijven liggen lukte niet aangezien ik dan door de druk op mijn borstbeen het gevoel kreeg dat ik niet kon ademen... 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena