Activiteit

Infonamiddag Tegemoetkomingen voor mantelzorgers en zorggebruikers (Vladslo-Diksmuide)

Wie voor iemand zorgt, merkt vrij snel dat er heel wat kosten aan verbonden zijn. Gelukkig is er het ziekenfonds en kun je eventueel beroep doen op een hospitalisatieverzekering. Maar dat volstaat niet.

Want als er geen voldoende aanbod voor zorg en opvang van zorgbehoevenden is of wanneer daar bijvoorbeeld lange wachttijden of wachtlijsten voor zijn dan heb je daar niet veel aan. Niet alle extra kosten en financiële verliezen zijn daarmee gedekt. Ook een aanvraagprocedure via internet of de automatische toekenning van tegemoetkomingen belet geen lange behandeltermijn. Bij sommige tegemoetkomingen speelt het inkomen, vermogen of de samenstelling van het gezin van de zorgbehoevende een rol. Ook een tijdelijk verblijf in een zorginstelling of woonzorgcentrum kan een invloed hebben. Dat leidt niet altijd tot een negatief resultaat.

Tijdens deze infonamiddag krijg je een kort overzicht van financiële tegemoetkomingen voor mantelzorgers en 
zorggebruikers. Je krijgt vooral praktische tips.

Deze infonamiddag is het eerste infomoment van de MantelzorgHub, met een feestelijke openingsreceptie. In juni en juli zijn er ontspannende activiteiten gepland. Want de initiatiefnemers willen ook het contact tussen mantelzorgers, op regelmatige tijdstippen, bevorderen.

Wanneer

Dinsdag 28 mei 2019 van 14u tot 16u30


Waar

O.C. de Zwaan, Vladsloplein 10, 8600 Vladslo (Diksmuide)


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via sociaal.huis@diksmuide.be of T. 051 79 37 93. Meldt het aantal personen voor wie je een inschrijving vraagt en dat het om de infonamiddag gaat.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena