Activiteit

Infonamiddag Preventie van beroerte (Gent)

De beïnvloedbare risicofactoren voor beroerte zijn eigenlijk dezelfde als deze voor hart- en vaatziekten, nl. verhoogde bloeddruk, diabetes, roken, overgewicht, teveel slechte cholesterol, te weinig bewegen en teveel alcohol. Bepaalde drugs, medicijnen en bepaalde hartaandoeningen verhogen ook het risico. Een combinatie van sommige risicofactoren verhoogt het risico op een beroerte aanzienlijk.

Tijdens deze infonamiddag komen de oorzaken en de preventie van een beroerte aan bod. Er zijn niet beïnvloedbare risicofactoren. Vanaf 55 jaar neemt het risico op een beroerte toe. Vooral mannen krijgen een beroerte. Komen beroertes meer voor in je familie of heb je al een Tia, beroerte of hartinfarct gehad dan verhoogt je risico op een beroerte ook. 

Niet beïnvloedbaar betekent niet dat je niets moet of kunt doen. Is er sprake van beïnvloedbare risicofactoren dan zijn preventiemaatregelen zeker aanbevolen. Je krijgt heel wat praktische tips van Dr. Liesbeth De Groote, Silke Cocquyt, Pieter Mertens en Sven Van Caneghem. Ook bij preventie van beroertes is een multidisciplinaire aanpak aangewezen.


Wanneer

vrijdag 24 mei 2019 van 13u30 tot 16u


Waar

AZ Maria Middelares, Wetenschappelijke HUB, Buitenring Sint-Denijs 30, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van AZ Maria Middelares

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wat is een ereloonsupplement?

Wat is een ereloonsupplement?

Blog 5 december 2018

In sommige gevallen moet je als patiënt in een ziekenhuis een ereloonsupplement betalen. Wat houdt zo’n supplement in? En belangrijker: hoe bescherm je jezelf tegen eventuele hoge kosten? Kom alles te weten over het ereloon in deze blogpost.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena