Activiteit

Infonamiddag Pijn (Dendermonde)

Als je pijn hebt dan ga je meestal naar je huisarts. Die weet meestal wel raad. Afhankelijk van het soort pijn en de ernst, schrijft hij je een behandeling voor. Soms stuurt hij je door voor verder onderzoek of zelfs naar de dienst Spoedgevallen van een ziekenhuis. Maar soms vinden dokters geen medische verklaring van je pijn.

Vaak verdwijnt je pijn na enige tijd. Maar soms houdt die aan of keert hij enige tijd terug? Als er geen objectieve, fysieke oorzaak kan gevonden worden, gaat het dan om een psychisch probleem? Is het een late bijwerking of gevolg van een eerdere behandeling? Kunnen dergelijke soorten pijn behandeld worden? Hoe? En bij wie kun je daarvoor terecht? 

Niet iedereen reageert bij pijn op dezelfde manier. De grens vanaf wanneer men pijn als ondraaglijk of alarmsignaal ervaart, verschilt eveneens naargelang de plaats waar de pijn zich situeert. Ook de persoonlijkheid en de context van de patiënt spelen hierbij een grote rol. En die zijn niet bij iedereen gelijk.

Tijdens deze infonamiddag verneem je meer over de soorten pijn en de behandelingsopties. Ook de gevolgen op korte en lange termijn van chronische pijn komen aan bod. Je krijgt heel wat praktische en nuttige tips.

Een initiatief van het PijnCentrum van AZ Sint-Blasius. Doelgroep: mensen met langdurige pijn en hun naasten.

Wanneer

maandag 5 november 2018 van 13u45 tot 16u


Waar

AZ Sint-Blasius, Kroonveldlaan 50, 9200 Dendermonde (wachtzaal van de dienst patiëntenbegeleiding - route 65)


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan bij het pijnsecretariaat T. 052 45 64 04 (op dinsdag- of vrijdagnamiddag tussen 12.30 en 16.30 uur). Vermeld de datum van de infosessie.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena