Activiteit

Infonamiddag Omgaan met de gevolgen van een beroerte (Gent)

Ongeveer één derde van de patiënten houdt aan een beroerte blijvende beperkingen over. Zelfstandig functioneren is dan moeilijk of onmogelijk. Revalidatie is zinvol.

Daarom moet de patiënt, na de acute behandelfase, zo snel mogelijk doorverwezen wordt naar een gespecialiseerde revalidatiedienst. Een volledig herstel is niet altijd mogelijk. Ook de duur en het verloop van het herstelproces zijn vooraf moeilijk te bepalen. Het herstel kan in het begin snel en spectaculair gaan. En soms gaat het zeer traag. En dan wordt je geduld op de proef gesteld. 

Tijdens deze infonamiddag verneem je meer over de mogelijkheden van herstel van vaardigheden of vermogens om kennis en informatie op te nemen en te verwerken. Ook voor bepaalde problemen met taal en zelfstandig functioneren zijn er oplossingen. Er is ook aandacht voor de naasten van de patiënt. Zij krijgen heel wat praktische tips.

Wanneer

vrijdag 30 november 2018 van 13u30 tot 16u


Waar

AZ Maria Middelares, Wetenschappelijke HUB, Buitenring Sint-Denijs 30, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van AZ Maria Middelares

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena