Activiteit

Infonamiddag Leven na een beroerte (Gent)

Een beroerte kan een herseninfarct (trombose of embolie) of een hersenbloeding zijn. Meestal gaat het om een herseninfarct. Een deel van je hersenen krijgt dan te weinig bloed en zuurstof. En zonder zuurstof geraken je hersencellen snel en vaak definitief beschadigd. De gevolgen zijn onder meer afhankelijk van het betrokken deel van de hersenen.

Een beroerte leidt meestal niet tot onmiddellijk overlijden. Niet alleen de ernst van de beroerte maar ook al bestaand hart- en vaatlijden zijn daarbij belangrijk. Wel blijkt een snelle herkenning van de symptomen en een snelle interventie van de hulpdiensten belangrijk te zijn. Sommige patiënten genezen. Maar ongeveer één derde van de patiënten houdt er blijvende beperkingen zoals verlammingen, spraakproblemen en geheugenstoornissen aan over.

Tijdens deze infonamiddag verneem je van Dr. Koen Matthys meer over de gevolgen van een beroerte en de revalidatie ervan.

Wanneer

vrijdag 10 mei 2019 van 13u30 tot 16u


Waar

AZ Maria Middelares, Wetenschappelijke HUB, Buitenring Sint-Denijs 30, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van AZ Maria Middelares

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gezond eten start met gezond winkelen

Gezond eten start met gezond winkelen

Nieuwsberichten 19 april 2019

Carrefour en Partena Ziekenfonds geven gratis voedingsadvies via diëtisten in de winkel. Wie gezond wil eten, moet ook de juiste aankopen doen. Maar daar wringt het schoentje, want er bestaan veel misvattingen over wat nu juist gezonde voeding is. Om dit aan te pakken, lanceren Carrefour en Partena Ziekenfonds samen een actiemaand. Elke zaterdag in mei kunnen klanten samen met een erkend diëtist hun winkelkarretje vullen.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena