Activiteit

Infonamiddag Invloed van erfenis of gift op sociale tegemoetkomingen (Leuven)

In België heb je sinds vorig jaar meer mogelijkheden om de financiële toekomst van jezelf of je naaste, op financieel vlak, te regelen. Dat kan bijvoorbeeld via erfenis of schenking. Je moet daar tijdig aan denken. Het moet ook mogelijk zijn. Heb je zelf een uitkering of sociale tegemoetkoming of gaat het om je kind met een beperking dan kan die erfenis of schenking je inkomen beïnvloeden.

Bij de berekening van je uitkering of tegemoetkoming wordt in bepaalde gevallen rekening gehouden met de samenstelling en meestal ook het inkomen en vermogen van je gezin. Tijdens deze infonamiddag geeft Veerle Vanderhulst je een overzicht van de sociale tegemoetkomingen waarop een schenking of erfenis invloed heeft. Je krijgt antwoord op vragen zoals: Kun je financiële verrassingen vermijden? Hoe en wanneer? Geldt er een vrijstelling bij schenking of erfenis? 

Wanneer

Donderdag 28 maart 2019 van 13u30 tot 15u30.


Waar

KVG-zaal, Tiensesteenweg 63, 3010 Leuven


Prijs

12 euro / persoon (betaling ter plaatse)


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via Gezin en Handicap.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena