Activiteit

Infonamiddag Het digitaal buurtnetwerk Hoplr (Brugge)

Hoplr is een digitaal buurtnetwerk. Het laat je toe om contacten te leggen met de mensen uit je buurt, uit de nabije straatjes of pleinen. Dat is handig als je als je pas verhuisd bent en je meer wil weten over je buurt. Of als je poes vermist is.

Je kunt Hoplr voor veel zaken gebruiken zoals voor de organisatie of bekendmaking van een buuractiviteit of een wijkfeest. Het haalt dan mensen uit hun isolement. Je kunt er ook nuttige meldingen van je stad of gemeente mee ontvangen. Het kan dan gaan om een verandering aan de huisvuilophaling in je buurt, om de uitrol van een hitteplan voor kwetsbare, vereenzaamde ouderen of voor de aankondiging van de dagen en uren van de aanwezigheid van de mammomobiel in je wijk of gemeente. Lokale overheden maken ook meer en meer gebruik van platformen zoals Citizenlab, Hoplr en Argu voor buurtzorg, inclusie en burgerparticipatie.

In Brugge zijn inmiddels 14 buurten geactiveerd. Er zijn ongeveer 3.500 aangesloten huishoudens, meer dan 5.000 geplaatste berichten en 45.000 reacties. Keer op keer blijkt duidelijk hoe blij de Bruggelingen zijn met de komst van Hoplr.

In deze korte interactieve uiteenzetting verneem je meer over de mogelijkheden zijn van Hoplr. Je leert je aanmelden en hoe je er gebruik kan van maken, met waarborg van je privacy. Breng gerust je laptop of smartphone mee. Dan kun je meteen starten om je leefwereld mooier te maken, in een positieve, constructieve sfeer.

Wanneer

Donderdag 20 juni 2019 van 14u tot 16u


Waar

LDC De Balsemboom, Ganzenstraat 33, 8000 Brugge


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan tot 19 juni via Dienstencentra Brugge of T. 050 32 78 80.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena