Activiteit

Infonamiddag Financiële tegemoetkomingen voor mantelzorgers (Oudenaarde)

Zorg je voor iemand dan merk je vrij snel dat er heel wat bij komt kijken. Voor de zorgbehoevende zijn er kosten. Daarvoor is er gelukkig een tussenkomst voor de zorg verleend door professionele zorgverleners, via het ziekenfonds of een hospitalisatieverzekering. Maar op welke financiële tegemoetkomingen heeft de mantelzorger recht?

Soms is de mantelzorger zorgvrager, als naaste of als deel van de omgeving of context van de zorgbehoevende. In andere gevallen is hij een informele zorg- en welzijnsactor van het zorgteam van een persoon met een langdurige of complexe zorg- en ondersteuningsvraag. Hij is dan vooral zorgverlener. In het laatste geval heeft de mantelzorger eventueel recht op een gemeentelijke mantelzorgpremie en uitkering bij onderbreking van de beroepsloopbaan. In bepaalde gevallen kun je ook naar sommige tussenkomsten bij pleegzorg verwijzen. 

De mantelzorger kan in bepaalde gevallen via zijn ziekenfonds een financiële tegemoetkoming krijgen als hij, als mantelzorger, bijvoorbeeld op een dienst voor gezinszorg, op respijtzorg of op een psycholoog beroep moet doen.

Verder staat het een zorgbehoevende vrij om zijn mantelzorger te belonen. Daarvoor bestaan diverse mogelijkheden bijvoorbeeld via een zorg- of erfovereenkomst.

Tijdens deze infoavond krijg je een kort overzicht van financiële tegemoetkomingen voor mantelzorgers. Je krijgt vooral praktische tips.

Deze infonamiddag is het eerste infomoment van de MantelzorgHub, met een feestelijke openingsreceptie. Er zijn ook ontspannende activiteiten gepland. Want de initiatiefnemers willen ook het contact tussen mantelzorgers, op regelmatige tijdstippen, bevorderen.

Wanneer

Dinsdag 11 juni 2019 van 14u tot 16u30


Waar

De Rammeleire, Meerspoort 30, 9700 Oudenaarde


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via Mantelzorghub of T. 055 46 06 50. Meldt het aantal personen voor wie je een inschrijving vraagt.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Pilar: About yesterday

Gastblogger Pilar: About yesterday

Blog 29 april 2019

Ik had er een helse nacht op zitten zonder slaap. Ik kon me amper bewegen en vond geen houding die de pijn wat dragelijker maakte. Op mijn rug blijven liggen lukte niet aangezien ik dan door de druk op mijn borstbeen het gevoel kreeg dat ik niet kon ademen... 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena