Activiteit

Infonamiddag De patiënt als zingever (Jette)

Is God vervangen door topdokters? Of staat de patiënt centraal, op een podium, bewust van zijn eigen goddelijkheid? Die illusie van doorgedreven maakbaarheid krijg je wel. Het is erg verleidelijk. Want het dient zich aan als een eenvoudig en gemakkelijk houvast in de chaos waarin je als patiënt of zorgverlener soms terecht komt.

Helaas strookt dit niet met de werkelijkheid. Maar de plaats van zingeving dreigt dan wel op de achtergrond te verdwijnen. Terecht of onterecht? Aan de hand van waargebeurde verhalen over genetische diagnostiek, neurochirurgie en palliatieve zorg schetst professor Johan Stuy belang van zingeving bij de zorg en begeleiding van de patiënt. Ook voor de patiënt is zingeving belangrijk want het helpt hem om te gaan met verlies en lijden. Het is ook belangrijk bij beslissingen over behandelingen en, in bepaalde gevallen, de weg naar herstel.

Wanneer

Maandag 6 mei 2019 van 14u tot 17u


Waar

UZ Brussel (Auditorium Kiekens), Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

4 euro / persoon


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Pilar: About yesterday

Gastblogger Pilar: About yesterday

Blog 29 april 2019

Ik had er een helse nacht op zitten zonder slaap. Ik kon me amper bewegen en vond geen houding die de pijn wat dragelijker maakte. Op mijn rug blijven liggen lukte niet aangezien ik dan door de druk op mijn borstbeen het gevoel kreeg dat ik niet kon ademen... 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena