Activiteit

Infonamiddag Borstkanker en anti-hormonale therapie (Gent)

Heel wat borstkankerpatiënten hebben een hormoongevoelige borstkanker. Ze krijgen dan een behandeling met geneesmiddelen om de productie of werking van het hormoon oestrogeen of progesteron te onderdrukken en om zo deze borstkanker te bestrijden.

Helaas kunnen anti-hormonale behandelingen zeer vervelende bijwerkingen hebben. Welke? Kun je die vermijden of beperken? Hoe? Met wie kun je die bespreken?

Tijdens deze infonamiddag krijg je van specialisten een overzicht van de anti-hormonale behandelingen. De werking en mogelijke bijwerkingen van deze behandelingen komen aan bod. Bijzondere aandacht gaat uit naar de beïnvloedbare factoren. 

Doelgroep: patiënten en partners of andere familieleden en patiënten die binnenkort starten met een anti-hormonale behandeling of recent gestart zijn met deze behandeling. Het aantal deelnemers is beperkt.


Wanneer

Donderdag 18 oktober 2018 van 13u30 tot 16u


Waar

UZ Gent, C. Heymanslaan 10, 9000 Gent (bibliotheek 1 RTP, ingang 97, route 975)


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via kankercentrum@uzgent.be of T. 09 332 55 25.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Waarom vaccineren nog steeds zo belangrijk is

Waarom vaccineren nog steeds zo belangrijk is

Blog 9 april 2019

Gedurende de eerste 18 jaar van ons leven krijgen we vaccinaties tegen wel 12 verschillende ziektes. Zo krijgen we inentingen tegen: difterie, kinkhoest, tetanus, polio, mazelen, rodehond, hepatitis B, enzovoort. Ondanks al deze inentingen is er slechts één vaccin verplicht, namelijk dat tegen kinderverlamming of poliomyelitis. Maar daar stop het niet: ook als volwassene kunnen sommige vaccinaties van belang zijn.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena