Activiteit

Infoavond Zelfzorg voor mantelzorgers bij dementie (Alsemberg)

Een persoon met dementie laat je best in zijn waarde. Dat is niet altijd eenvoudig. Elke hulp en zorg die nodig is, confronteert hem immers met het feit dat hij afhankelijk is van de hulp van anderen. Ook de mantelzorger is daar niet altijd blij mee.

De aard en intensiteit van de hulp die de mantelzorger biedt hangt niet alleen af van de draaglast van de zorg. Ook zijn draagkracht en de steun en begeleiding die hij krijgt zijn belangrijk. De mantelzorger cijfert zich vaak weg. Mantelzorg is immers normaal. Het geeft meestal ook voldoening. Zo komen zijn eigen noden en behoeften niet aan bod.

Tijdens deze infoavond gaat het over zelfzorg bij mantelzorg. Je verneemt er bijvoorbeeld hoe je als mantelzorger kunt zorgen voor een optimale energiebalans. Er is ook aandacht voor grenzen stellen en omgaan met druk en professionele hulpverlening. Als er geen evenwicht tussen draaglast en draagkracht is dan is dat niet goed voor de gezondheid van de mantelzorger en dan wordt mantelzorg erg belastend. Je krijgt heel wat praktische zelfzorgtips. Er is gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen met andere mantelzorgers.

Wanneer

Dinsdag 6 november 2018 van 19u30 tot 21u 30


Waar

Qaly@Beersel, Beukenbosstraat 9, 1652 Alsemberg


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van Qaly@Beersel.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Gastblogger Lisa: Put a baby in my belly

Blog 24 mei 2019

Kinderen! Ze zijn een hoop werk. Je krijgt nooit de energie terug die je erin steekt. Ze kosten handen vol geld. Je bent nooit meer zorgeloos. Je me-time is onbestaande. Om dan nog maar te zwijgen over de impact die ze hebben op je relatie. En ook al doe je alles juist, ze draaien op de koop toe toch niet altijd uit zoals je vooraf had gedacht! Dus rationeel gezien wil je toch geen kinderen? Maar zo werkt het helaas niet...

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena