Activiteit

Infoavond Tips en hulpmiddelen voor leven met dementie (Londerzeel)

Bij de zorg voor een persoon met dementie kunnen heel wat problemen opduiken. Dat kan plots. De mantelzorger is dan niet altijd in staat om onmiddellijk passend te reageren.

Welke hulp en hulpmiddelen zijn er mogelijk en beschikbaar? Voor thuishulp contacteert hij best het ziekenfonds van de persoon met dementie. Ook de huisarts weet raad. Gelukkig zijn er steeds meer hulpmiddelen om mensen met dementie te helpen met de dagelijkse dingen. Soms kunnen ze door de persoon met dementie zelf gebruikt worden. Er zijn er ook voor de mantelzorger. Er is meer keuze dan vroeger. 
Tijdens deze infoavond krijg je een overzicht van deze hulpmiddelen. Ze kunnen het leven van personen met dementie en hun mantelzorgers vereenvoudigen en vooral veiliger maken. Ze verschillen naargelang de concrete situatie en behoeften. Het kost allemaal geld. Dan hou je best rekening met de geschatte gebruiksduur die ook afhankelijk is van de evolutie van de toestand van de persoon met dementie. Je krijgt daarom heel wat praktische tips.

Wanneer

Donderdag 20 september 2018 van 19u30 tot 22u


Waar

WZC Herfstvreugde, Kerkhofstraat 50, 1840 Londerzeel


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Partena Ziekenfonds lanceert de Luisterlijn

Partena Ziekenfonds lanceert de Luisterlijn

Blog 15 januari 2019

sinds 1 januari krijgen klanten van Partena Ziekenfonds gratis consultaties bij een erkend klinisch psycholoog via de ‘Partena Luisterlijn’. Het ziekenfonds wil hiermee psychologische hulp bereikbaar maken voor iedereen. Hoognodig, want volgens een grootschalig onderzoek van KULeuven en UGent worstelt maar liefst 1 op 4 Vlamingen met zijn geestelijke gezondheid en 1 op 2 van de Vlaamse werknemers denkt tussen dit en vijf jaar een burn-out te hebben*. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena