Activiteit

Infoavond Rechten van de mantelzorger (Oostende)

Zorg je voor iemand uit je omgeving en gebeurt dat niet beroepshalve dan ben je mantelzorger. Je doet dat omdat je een sociale en emotionele band met die persoon hebt. Vrij snel ontdek je dat aan het verlenen van mantelzorg zowel collectieve als individuele rechten en plichten verbonden zijn. Welke?

Tijdens deze infoavond verneem je daar meer over. Deze rechten en plichten kunnen nieuw, aanvullend of divers zijn. Ben je bijvoorbeeld met de zorgbehoevende gehuwd dan heb je ook rechten als echtgenoot en vertegenwoordiger. Je kunt bijvoorbeeld ook vertrouwenspersoon, lasthebber of voorlopige bewindvoerder zijn. Mantelzorg kan verder van korte of lange duur zijn. In dit laatste geval kunnen je mensenrechten (vb. je recht op gezondheid of recht op arbeid) in het gedrang komen. Je krijgt heel wat praktische tips om het niet zover te laten komen.

Deze infoavond is het eerste infomoment van de MantelzorgHub, met een feestelijke openingsreceptie. In juli en augustus zijn er ontspannende activiteiten gepland. Want de initiatiefnemers willen ook het contact tussen mantelzorgers, op regelmatige tijdstippen, bevorderen.

Wanneer

Dinsdag 25 juni 2019 van 18u tot 20u30


Waar

OC Oud Hospitaal, Amsterdamstraat 61, 8400 Oostende


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via mantelzorg@oostende.be. Inschrijven kan tot donderdag 20 juni 2019. Meldt het aantal personen voor wie je een inschrijving vraagt.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Gastblogger Pilar: About yesterday

Gastblogger Pilar: About yesterday

Blog 29 april 2019

Ik had er een helse nacht op zitten zonder slaap. Ik kon me amper bewegen en vond geen houding die de pijn wat dragelijker maakte. Op mijn rug blijven liggen lukte niet aangezien ik dan door de druk op mijn borstbeen het gevoel kreeg dat ik niet kon ademen... 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena